Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Esplanādē 2014 demonstrēs pasaules labāko koru koncertierakstu

EasyGet.lv, 29.08.2012. 16:02

Ceturtdien, 30. augustā, plkst.18.00 radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 tiks rādīts video koncertieraksts ar 2012. gada pasaules labāko koru uzstāšanos.

Stundu garajā ierakstā apkopoti šogad notikušās Pasaules koru olimpiādes čempionu koru priekšnesumi, tostarp vokālā grupa Latvian Voices, kas no koru olimpiādes ASV atgriezās ar čempionu titulu prestižajā sieviešu kamerkoru kategorijā. Korus pieteiks un par piedzīvotajām emocijām Pasaules koru olimpiādē ASV pastāstīs Rīga 2014 pārstāvji.

Koncertā apkopotas spilgtas uzstāšanās, kas parāda Pasaules koru olimpiādes dalībnieku dažādību. Esplanāde 2014 radošo telpu piepildīs bērnu balsis no Ķīnas (Wenzhou Children Art School Boys Choir), enerģiski uzlādēts skatuviskās folkloras koris no Dienvidāfrikas (Kearsney College Choir), aktīvas dāmas barbershop kategorijā (Greater Harrisburg Chapter Sweet Adelines) un gospeļkoris (Voices of Unity) no ASV. Folkloras kategorijā dzirdēsim korus no Venecuēlas (Niños Cantores de la Orquesta Sinfónica Juvenil y Camerata Larense) un Turcijas (Boğaziçi Jazz Choir). Video koncertu noslēgs artistisks zēnu koris no Honkongas.

Pasaules koru olimpiāde notiek reizi divos gados, un 2014. gadā vērienīgais pasākums notiks Rīgā, kad uzņemsim vairāk nekā 20 000 dziedātāju no visas pasaules.

Eiropas kultūras galvaspilsētas radoši informatīvā telpa Esplanāde 2014 ir atvērta katru dienu un darbosies līdz 20. septembrim. Eiropas kultūras galvaspilsētas gada rīkotāji to izveidojuši kā brīvi pieejamu telpu, kurā notiek radošās darbnīcas un tiek prezentēti Rīga 2014 kultūras projekti, ikviens spēlē „Ceļam Rīgu" var izveidot savu ideālo Rīgu. Esplanādē darbojas informācijas centrs. Telpa ir atvērta neformālām tikšanās un sarunām pilsētas centrā, pieejams bezvadu internets un brīvpieejas datori.

Koncertieraksts no Pasaules koru olimpiādes Esplanādē 2014 ikceturtdienu, plkst.18.00. Ieeja - bez maksas.

Plašāka informācija un tuvāko pasākumu programma: www.riga2014.org

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV