Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Jauniešu koris „Mūza" uzņem jaunus dalībniekus

EasyGet.lv, 30.08.2012. 09:18

3. un 5. septembrī plkst.18.00 Mazajā ģildē notiks dalībnieku uzņemšana jauniešu kora „Mūza" 2012./2013. gada sezonai.

Pieteikties uz noklausīšanos iespējams, sūtot epastu info@korismuza.lv. Pieteikumā vēlams norādīt savu vārdu, vecumu, balss grupu un iepriekšējo muzikālo pieredzi.

Jaunajā sezonā koris „Mūza" atzīmēs 65 gadu jubileju. Kori „Mūza" ar sākotnējo „LPSR Arodbiedrību Centrālās Padomes strādnieku centrālā kluba jauktais koris" nosaukumu 1947. gadā dibināja maestro Leonīds Vīgners (1906.-2001.). 1999. gadā koris Didža Kauliņa vadībā atdzimst un kļūst par jauniešu kori. No 2006. gada kora „Mūza" mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir Guntis Cimiņš. Jauniešu koris „Mūza" par vienu no galvenajiem mērķiem savā pašreizējā darbībā uzskata jaunu, sev saistošu izteiksmes veidu atklāšanu. Jaunajā sezonā koris turpinās spert soļus jaunu meklējumu un izaicinājumu virzienā. Kora darbības pamatā ir jaunas vokālās mūzikas radīšana un izpildīšana, dažādu mūzikas izteiksmes veidu meklēšana, sadarbība ar komponistiem un daudziem profesionāliem mūziķiem. Pašlaik koris cenšas veidot jaunu kora tēlu un koncertos parādīt kora muzicēšanas iespēju daudzveidību. Koris daudz savās programmās izpilda moderno mūziku, nozīmīgu vietu atvēlot latviešu klasiķiem, kā arī latviešu tautas mūzikai.

Ar kori „Mūza" var iepazīties internetā www.korismuza.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV