Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Rīgā skanēs elektroakustiskā mūzika no Argentīnas

EasyGet.lv, 03.09.2012. 10:18

4. septembrī bārā Chomsky priekšnesumu sniegs elektroakustiskās mūzikas komponiste un skaņu māksliniece Andrea Pensado no Argentīnas, informē ULVE Agency pārstāvis Sandis Baumanis.
Rīgā skanēs elektroakustiskā mūzika no Argentīnas

Andrea Pensado darbojas ar skaņu kā izpildītāja, komponiste un pasniedzēja.

Viņa studējusi un ieguvusi akadēmisko izglītību Argentīnā un Polijā. Kopš 1995. gada Pensado savos skaņdarbos plaši izmantojusi digitālās mediju un interaktīvās mūzikas sistēmas, sākotnēji koncentrējoties uz akustiskās un elektroakustiskās mūzikas kompozīciju. Tam sekojusi padziļināta interese par avangarda un eksperimentālās mūzikas dažādo skaņu pasauli, kas aizvedusi līdz šī brīža darbības laukam, proti abrazīvai trokšņu un brīvās improvizācijas mūzikai. Tās izpildījumā savijas raupju skaņu slāņi un balss, tādējādi apvienojot dažādas skaņu sintēzes un atlases metodes, un izveidojot augsti personisku skaņu valodu, kas atspoguļo intuitīvu un emocionālu pieeju mūzikas veidošanai.

Koncertu ar priekšnesumu ievadīs pašmāju multimediju māksliniece Jeļena Glazova, kura darbojas vizuālās mākslas, teksta un skaņas mākslas laukos. Iepazīstināšana ar saviem darbiem aizsākta 2011. gadā, atklājot saikni ar eksperimentālo un nepārtrauktās skaņas mūziku, kā arī sev raksturīgo pārstrādāto balss detaļu pielietojumu.

Līdzās Jeļenai Glazovai uz skatuves sevi pieteiks arī VJ Zane Raudiņa.

Koncerta sākums plkst. 21.00, ieeja - bez maksas.

http://ulve-agency.tumblr.com
http://www.andreapensado.com
http://jelenaglazova.bandcamp.com

Foto: Elektroakustiskās mūzikas komponiste un skaņu māksliniece Andrea Pensado. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV