Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Relicseed ieraksta albumu Amerikā un aicina uz koncertu Rīgā

EasyGet.lv, 03.09.2012. 16:30

Latvijas metāla mūzikas apvienība Relicseed ierakstījusi otro studeijas albumu, ko gatavojas izdot 2013. gadā, un aicina Latvijas fanus apmeklēt ilgi gaidīto koncertu „Drūmvakar, Rīga!", kur uzstāsies kopā ar pašmāju doom metal apvienību Frailty.
Relicseed ieraksta albumu Amerikā un aicina uz koncertu Rīgā

Latvijas thrash metal grupa Relicseed šogad ierakstīja savu otro studijas albumu, pavadot nepilnus divus mēnešus Amerikā, Kalifornijas ierakstu studijā „Tranzformer Studios", kur skaņu inženiera un albuma producenta Braiena Karlstroma vadībā izmēģināja jaunas instrumentu spēles un vokāla tehnikas. „Otrais albums no pirmā atšķirsies ne tikai ar valodu, jo otrajā diskā dziesmas ir angļu valodā, un dziesmu muzikālo koncepciju, bet arī ar skaņu, kas ir dzīvāka un mazliet atšķirīga no modernā metāla standartiem. Ieraksta process bija nesalīdzināmi izaicinošāks un no mums kā mūziķiem prasīja krietni lielāku piepūli nekā parasti – mēģinājām likt kopā šķietami nesavienojamas un krasi kontrastējošas lietas, izmēģinājām jaunas tehnikas gan instrumentu spēlē, gan vokālā ziņā. Braiens mūs motivēja un palīdzēja apgūt jaunus apvāršņus. Vienaldzīgo nebūs – par to esam pārliecināti," pauž mūziķi, piebilstot, ka viņiem bija gods strādāt ar Braienu Karlstromu, kura darbu sarakstā ir leģendārais Alice In Chains albums „Dirt", The Offspring albumi „Ixnay on the Hombre" un „Americana", kā arī sadarbība ar Queen, Anthrax un citām grupām.

5. oktobrī Rīgas klubā „Melnā piektdiena" notiks koncerts „Drūmvakar, Rīga!". Koncerts piedāvās daudzpusīgāku ieskatu vietējās metālmūzikas skatuvē ar viesmāksliniekiem gan no citiem novadiem, gan valstīm: pasākumā uzstāsies grupa Relicseed kopā ar Frailty, latgaliešu folkmetālists Sovvaļnīks, kā arī grupas no Krievijas un Somijas – Psilocybe Larvae un Antagonist Zero. Apmeklētājus gaida koncerta noskaņai atbilstoša programma, kolorīts pasākuma noformējums, kā arī konkursi un nelieli pārsteigumi no organizētājiem.

„Citās valstīs notiek iespaidīgi šādas mūzikas festivāli, bet pie mums – tikai mēģinājumi. Esam noguruši no koncertiem, kuros dominē tikai skatuve un bārs. Gribam koncerta apmeklētājiem piedāvāt kaut ko vairāk. Vēlamies uz vienas skatuves apvienot divus šķietami pretējus smagās mūzikas novirzienus – doom un thrash metal," pasākuma ideju izklāsta autors un galvenais organizators Haralds Strapāns.

Biļešu iepriekšpārdošana sāksies 7. septembrī portālā „Bezrindas.lv", un pirmās divas nedēļas biļešu cena būs 3 lati, vēlāk – 5 lati. Pasākuma dienā biļetes būs pieejamas tikai kluba „Melnā piektdiena" kasē par 7 latiem. Apmeklētāji tiek aicināti sekot informācijai grupu oficiālajās mājaslapās un sociālo tīklu publiskajos profilos, kā arī pasākuma organizatoru interneta vietnē. Pasākuma apmeklētājiem tiks nodrošināta iespēja nokļūt mājās vai uz nākamo pasākumu ar transportu, kas koncerta viesus sagaidīs pie kluba ieejas.

Par Relicseed:

Kopš dibināšanas 2004. gadā Latvijas thrash metal apvienība Relicseed spēlējusi Latvijas lielākajos alternatīvās mūzikas klubos un festivālos. Pirmais grupas albums „60 minūtes sapņa" tika nominēts „Latvijas metāla gada balvai 2010". Grupai ir līgums ar ASV un Vācijas ierakstu un koncertu organizēšanas kompāniju Dirty Earth Records. Relicseed aktīvi koncertē Eiropā un ASV.

Relicseed uzstāšanās šī gada martā

Par Frailty:

Grupa Frailty ir dibināta 2003. gadā un līdz šim ir izdevusi 2 studijas albumus un vienu EP. Mūziķi daudz koncertē Baltijas valstīs un Krievijā un 2009. gadā iekļuva „Latvijas metāla gada balva" divās nominācijās - „Gada labākā grupa" un "Gada labākais ieraksts". Pēdējais grupas albums „Melpomene", kas izdots 2012.gada februārī ir nosaukts par gada albumu doom metal stila cienītāju lapā doom-metal.com.

Ieskats Frailty albumā „Melpomene:



Foto: Latvijas metāla mūzikas apvienība Relicseed. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV