Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Koris „Austrums" 25. jubilejas gadā uzņem jaunus dziedātājus

EasyGet.lv, 04.09.2012. 10:54

Viens no labākajiem Latvijas amatierkoriem - Rīgas Latviešu biedrības kamerkoris „Austrums" - savā 25. pastāvēšanas gadā sezonu uzsāk ar jaunu dziedātāju uzņemšanu un aicina kora rindām pievienoties dziedātgribētājus visās balsu grupās, informē kamerkora prezidente Evija Lipiņa.

Interesenti aicināti uz noklausīšanos 4. un 11. septmbrī plkst. 18.00 un 10. septembrī plkst.1 7.00 Rīgas Latviešu biedrības 212. telpā.

Aizvadītā sezona korim „Austrums" bijusi īpaša ar piedalīšanos vienā no lielākajiem garīgās mūzikas pasākumiem Krievijā – Maskavas Lieldienu festivālā. Tāpat koris koncertējis lielākajās Latvijas baznīcās, dziedājis Ziemassvētku lielkoncertos Ķīpsalas hallē, atskaņojis un ierakstījis latviešu autoru kantātes sadarbībā ar Ņujorkas latviešu kori un kori „Balsis", kā arī sniedzis kopīgus koncertus ar Rīgas pareizticīgo kori „Blagovest".

„Austrumu" raksturo apņēmība un izaicinājuma meklējumi, kas tiek īstenoti, piedaloties starptautiskos konkursos un festivālos un arī šajā sezonā plānota piedalīšanās vairākos muzikālos notikumos ārpus Latvijas. Daudzi kora muzikālie projekti ir pārtapuši ikgadējās tradīcijās un koristi arvien ir gatavi apgūt jaunu repertuāru ar katru reizi interesantākiem un aizraujošākiem koncertiem.

Kamerkoris savās koncertprogrammās iekļauj dažādu stilu skaņdarbus, īpaši pievēršoties baroka mūzikai, latviešu kormūzikas klasikai, 20.gs. mūzikai un latviešu tautasdziesmu apdarēm. Un 2013.gada vasarā tieši ar latviešu kormūziku ikvienam būs iespējams izbaudīt dziesmas spēku Mežaparka estrādē, sajust kopkora varenību un piedzīvot daudz neaizmirstamu mirkļu dziesmotajā jūlija nedēļā. Dziesmu svētku repertuārā ir arī „Austruma" diriģenta Ārija Šķepasta apdarinātā dziesma „Līgo".

Neizbēgama kordziedāšanas sastāvdaļa „Austrumā" ir arī aktīva sabiedriskā dzīve – no iesvētībām un kopīgas tējošanas pēc mēģinājumiem līdz jautrības pilniem pārgājieniem, vasaras nometnēm un kora Ziemassvētkiem.

Plašāka informācija par kori: www.korisaustrums.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV