Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Baltās skaņas Artelī Baltās nakts ietvaros

EasyGet.lv, 04.09.2012. 14:43

Baltums kā visa sākums, pirmatnīgums, arī sastingums. Taču dabā sastinguma nav. Artelis pārvērtīsies par telpu, kurā dzimst attēls, pēc tam - skaņa. Visiem redzot notiks radīšanas process, kurā būs jāiesaistās arī apmeklētājam.
Baltās skaņas Artelī Baltās nakts ietvaros

Acu priekšā /kā uz paplātes/ dziedātāja Leila Alijeva (Latvija-Azerbaidžāna) izdzīvos Baku stāstu, savijot to ar latviešu dainām jeb mugam motīvu četrrinžu dziedājumā. Abu valstu kultūras mijiedarbība šādā veidā Latvijā notiks pirmo reizi. Leilas pirmā lielā kaislība mūzikā bija džezs, taču šobrīd viņa, sajūtot savas saknes (Leilas tēvs ir no Azerbaidžānas), apgūst mugam tradicionālo dziedāšanu Baku, kur jau vairakkārt uzstājusies Azerbaidžānas televīzijā, koncertvietās un citur. Baltajā naktī latvisko kodu izteikt mūzikā Leilai palīdzēs draugi – ar kokles (Rasa Vītola), flautas (Ieva Rūtentāle), perkusiju (Pulsa efekts) skaņām.

Arteļa skatuve piedzīvos transformāciju – kritīs kulises, rotājumi, to vietā mūziķi kļūs par dekorācijām, balti un starojoši.

Apaļās stundās apvienība Pulsa efekts uzburs Skaņu telpu, tajā piedalīties tiks aicināts ikviens, kas vēlēsies pievienot skaņu kopējā kompozīcijā. Skaņa bez attēla ir neredzama. Attēlu radīs Vj Mārtiņš Dabulina, ievijot procesu projekcijās. Ikviens viesis piedalīsies pilnīgi inovatīvas aplikācijas palaišanā - vai zini, ko tu domā? Vai tev tas patīk? To visu varēs saprast vēl atrodoties uz ielas, pateicoties plašajām tehnoloģiskajām iespējām un minētā Vj radošumam!

Baltās skaņas Artelī noslēgsies ar dejām līdz pat 3 naktī. Ieeja no 20.00, aktīvās programmas sākums 22.30.

Sīkāka informācija par Arteļa koncertiem, izrādēm un notikumiem – www.artelis.lv

Foto: Leila Alijeva un Pulsa Efekts. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV