Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Skaņu Mežā viesosies Machinefabriek ar Imanta Ziedoņa iedvesmotu mūziku

EasyGet.lv, 06.09.2012. 13:42

Festivāla Skaņu Mežs ietvaros 11. oktobrī kinoteātrī Splendid Palace uzstāsies holandiešu projekts Machinefabriek, prezentējot darbus, kas radīti dizaina studijas Lesley Moore izstādei Colour Tones, veidotai pēc Imanta Ziedoņa "Krāsaino pasaku" motīviem, informē festivāla pārstāvis Viestarts Gailītis.
Skaņu Mežā viesosies Machinefabriek ar Imanta Ziedoņa iedvesmotu mūziku

Holandiešu projekta Machinefabriek darbinātāja Rutgera Zuidervelta elektroniskās mūzikas darbus raksturo emocionāli intensīvu skaņu ainavu, neoklasicisma, minimālisma un drone atbalsis, kas, saklājušās monolītā kompozīcijās, klausītājiem piedāvā skaņu stāstus, veidotus ar lielu uzmanību pret smalkām detaļām – ne velti viņš pēc izglītības ir grafiskais dizaineris.

11. oktobrī kinoteātrī Splendid Palace kopā ar Zuiderveltu video pavadījumu prezentēs Lesley Moore dizaineri Karina van der Brandta un Alekss Klejs. Grafiskā dizaina aģentūras Lesley Moore pārstāvji uzsāka projektu, kas sakņojās vēlmē atainot krāsu spēku, neizmantojot pašas krāsas. Šo vēlmi dizaineros bija iedvesmojuši latviešu dzejnieka un prozaiķa Imanta Ziedoņa teksti no cikla ''Krāsainās pasakas'', ar kurām nīderlandiešus bija iepazīstinājis Zigmunds Lapsa un kurās krāsas tiek personificētas un izmantotas personāžu līmenī. Šis projekts rezultēja izstādē ''Colour Tones'', kas sastāvēja no vizuāliem darbiem, stāstu lasījumiem balsī un Machinefabriek radītiem pavadījumiem katra stāsta lasījumam. Machinefabriek uzstāšanās Skaņu Meža ietvaros sakņosies materiālā, kas ticis radīts projektam ''Colour Tones'', taču mūzika koncerta laikā tiks pārveidota un daļēji improvizēta. Lai gan koncerts noritēs ar pašu Lesley Moore vizuālo pavadījumu, tas nebūtu jāuztver kā ''Colour Tones'' prezentācija, bet gan kā jauna šī projekta interpretācija.

Rutgers Zuidervelts (Rutger Zuydervelt) ir dzimis 1978. gadā Nīdelanē, savukārt viņa mūzikas projekts Machinefabriek dzima 2004. gadā. Neskaitot klavierspēles un ģitārspēles privātstundas bērnībā, Rutgers nav ieguvis muzikālu izglītību, tā vietā izmācoties par grafisko dizaineri – tieši tāpēc viņa ierakstu vizuālais noformējums bieži ir viņa paša veidots un ir uztverams par būtisku viņa albumu šķautni. Viņa mūzika savukārt ir kā īsfilmas bez kadriem, muzikāli stāsti bez naratīva, kas īpaši smalki attīstās to klausītāju ausīm, kas ir raduši pievērst uzmanību detaļām. Zuidervelts sacer mūziku arī laikmetīgajai dejai, filmām, videoinstalācijām un skulptūrām. Sākotnēji savus albumus Zuidervelts izdeva cd-r formātā, taču izdevniecībā Lampse 2006. gadā oficiāli tika izdots viņa debijas albums ''Marijn''. Kopš tā laika viņa mūziku albumos un singlos ir izdevušas tādas izdevniecības kā Type, Home Normal, 12K, Spekk, Dekorder, Digitalis, Experimedia un Staalplaat. Viņš ir sadarbojies ar tādiem mūziķiem kā Pīters Broderiks, Jāps Blonk, Xela, Saimons Skots, Stīvs Rodens.

Biļetes uz Skaņu Mežu nopērkamas Biļešu servisā - www.bilesuserviss.lv. Trīs dienu abonements maksā 16 latus, atsevišķa vienas dienas biļete - 10 latus.

Papildu informācija: www.skanumezs.lv

http://vimeo.com/47084222

Foto: Rutgers Zuidervelts. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV