Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Trešo gadu notiks "Jauniešu etno dienas"

EasyGet.lv, 11.09.2012. 12:02

Latvijas jaunieši, kam tradicionālā kultūra kļuvusi par dzīvesveidu, šajā nedēļas nogalē tiksies Viļakas novada Upītē un Medņevā festivālā - nometnē "Jauniešu etno dienas 2012". Jaunieši dancos, muzicēs, mācīsies meistarklasēs un kopā būšanu svinēs vienu nedēļas nogali - no 14. līdz 16. septembrim, informē KNMC komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika.

Trīs dienās būs iespēja apgūt ne tikai tradicionālo dziedāšanu un dančus, bet arī bubyna un cimbalas spēli pie nozares ekspertiem - Zanes Šmitas, Ilmāra Pumpura, Zanes Dukaļskas un Aigas Spindžas.

Nometnes formā "Jauniešu etno dienas" šogad notiks pirmo reizi. Tas palīdzēs intensīvāk iepazīt pasniedzēju sniegtās zināšanas un sadraudzēties ar domubiedriem.

Iepriekš nodarbības, lekcijas, koncerti, meistarklases un danči notika vairākās nedēļās nogalēs dažādās Latvijas vietās, taču paši dalībnieki izteica vēlmi "Jauniešu etno dienas" redzēt kā nometni, kur tikties ar domubiedriem un apmainīties pieredzēm.

"Šīs dienas iemācīja būt daudz drošākiem un atvērtākiem folkloras jomā - gan darbos, gan dziesmās un dejās! Nākamgad sagaidām tikpat jauku, patīkamu un sirdi satraucošu iespēju parādīt sevi un justies īpašam," stāsta iepriekšējo "Jauniešu etno dienu" dalībnieki.

"Jauniešu etno dienās 2012" piedalīsies Rīgas Danču kluba muzikanti, "Kokle", "Rikši" un "Rudzi", Briežuciema "Soldanī", Rēzeknes "Vīteri" un Upītes jauniešu folkloras kopa.

Skatītāji aicināti uz festivālu "Upītes Uobeļduorzs" 15.septembrī plkst. 19.00 Upītes tautas namā un uz koncertu 16.septembrī plkst. 14.00 Medņevas tautas namā, kur būs iespēja redzēt visu dalībnieku uzstāšanos! Pēc koncertiem notiks danči kopā ar "Jauniešu etno dienu 2012" dalībniekiem!

"Jauniešu etno dienas 2012" rīko Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs sadarbībā ar biedrību Upītes jauniešu folkloras kopa.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV