Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

„Jaunās zvaigznes 2012" veltītas Guntaram Račam

EasyGet.lv, 12.09.2012. 14:09 | komentāri (1)

Latvijas Radio konkurss „Jaunās zvaigznes" šī gada rudenī notiks jau divpadsmito gadu pēc kārtas. Tradicionāli konkurss tiek veltīts kādam no lielākajiem Latvijas komponistiem – Raimondam Paulam, Imantam Kalniņa, Zigmaram Liepiņam, Jānim Lūsēnam u.c. Taču šogad pirmo reizi konkurss tiek veltīts dzejnieka un dziesmu tekstu autora Guntara Rača daiļradei.

Guntars Račs ir unikāla personība Latvijas mūzikas dzīvē. Viņš ir sadarbojies ar gandrīz visiem pazīstamākajiem Latvijas komponistiem, tajā skaitā ar Maestro Raimondu Paulu, Jāni Lūsēnu, Imantu Kalniņu , Mārtiņu Braunu, Uldi Marhileviču, Ainaru Virgu, Raimondu Macatu, Tomasu Kleinu, Zigmaru Liepiņu un Arni Medni, kā rezultātā tapušas dziesmas grupām "Līvi", "Jauns Mēness", "Odis", "Liepājas Brāļi", "Dzeguzīte", "bet bet", "Zodiaks", "Turaidas Roze", " Credo", "Neptūns", "Opus Pro", "Monro"," Fomins & Kleins", "Cacao", "Leģions", "Putnu balle", "Iedomu spārni", "Cosmos", kā arī dziedātājiem Olgai Rajeckai, Igo, Laimai Vaikulei, Marijai Naumovai, Andrim Ērglim, Lienei Šomasei, Jānim Moisejam, Aishai un daudziem citiem.

Konkurss jau 11 gadus ir meklējis un atradis talantīgus dziedātājus, no kuriem šodien ļoti daudzi ir kļuvuši par pazīstamiem skatuves māksliniekiem . Tas ir devis iespēju jaunajiem izpildītājiem iepazīties un uzsākt sadarbību ar profesionāliem komponistiem, mūziķiem un dziedātājiem.

Konkurss notiks 2012.gadā Rīgā tirdzniecības centrā Spice Lido Bērnu pilsētiņā no 21.oktobra līdz 4.novembrim.

Guntars Račs ir apsolījis septembra mēnesī ievietot mājas lapā www.guntarsracs.lv savu populārāko dziesmu tekstus, lai jaunajiem dziedātājiem būtu vieglāk sagatavoties konkursam.

Sadarbībā ar interneta portālu draugiem.lv dalībnieku priekšnesumi tiks ierakstīti video un tiks ievietoti portālā draugiem.lv, kur par tiem varēs balsot visi interesenti.

Konkurss notiek divās vecuma grupās – jaunākajā (no 5 līdz 13 gadiem) un vecākajā (no 14 līdz 18 gadiem).

Konkursantus vērtēs žūrija - Guntars Račs, Laila Ilze Purmaliete, Kaža (Kārlis Būmeistars), Olga Rajecka.

Pieteikšanās konkursam notiek līdz 18.oktobrim. Informācija par konkursa nolikumu www.jaunaszvaigznes.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV