Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Soulfly koncertē Melnajā piektdienā

EasyGet.lv, 14.09.2012. 12:35

13. septembrī klubā Melnā piektdiena tūres 'Maximum Cavalera' ietvaros koncertēja brazīliešu — amerikāņu metāla zvaigznes 'Soulfly', kopā ar Maksa Kavaleras dēlu grupām 'Lody Kong' un 'Incite'. Grupa 'Soulfly' Latvijā uzstājās trešo reizi.
Soulfly koncertē Melnajā piektdienā

Galerijas:

Koncerts klubā Melnā piektdiena bija labi apmeklēts. Pirmā grupa - 'Lody Kong' uz skatuves kāpa precīzi astoņos vakarā. Grupā Maksa Kavalera dēli pilda bundzinieka un vokālista – ģitārista uzdevumus. Intervijās 'Lody Kong' atzīst, ka viņu radīto mūziku ir iespaidojusi deviņdesmitajos gados dzimusī smagā mūzika – granžs 'Nirvana', grūvmetāls 'Pantera', trašmetāla apvienības. Rīgas koncertā 'Lody Kong' radīja sajūtu, it kā klausītāji atrastos garāžā divstāvu mājas sānos, kur savstarpējo saķeri un tehnisko izpildījumu trenē jauni censoņi. 'Lody Kong' sniegums bija muzikāli interesants, taču tehniski nestabils.

Grupā 'Incite' līdera – vokālista uzdevumus pilda Maksa audžudēls Ričards. Lai gan grupa ir dibināta jau 2004. gadā, 'Incite' sevi vēl pieskaita pie jaunajiem. Ļoti iespējams, ka 'Maximum Cavalera' tūrē gūtais rūdījums, atpazīstamība un novembra beigās gaidāmais jaunais albums 'All out War' nesīs patīkamas pārmaiņas. Jo Rīgā 'Incite' sevi pieteica nešaubīgi pārliecināti ar pirmo akordu, paņemot klausītāju uzmanību. Otrajā dziesmā publikā jau bija izveidots 'cycle pit'. 'Incite' izpilda internsīvu trašmetālu. Koncerta dinamiku pastiprina grupas labā skatuves izjūta un Ričija nepārtrauktā komunicēšana ar skatītājiem. Tiek runāts mazs, taču ķermeņa valoda ir skaidra un izteiksmīga. Pēc koncerta grupas 'Incite' bundzinieks Zaks atzina, ka astoņu koncertu laikā, Rīgas koncertu pati grupa novērtējusi kā ļoti izdevušos.

'Soulfly' jaunāko albumu 'Enslaved' izdeva šī gada pavasarī. Albums ir guvis lieliskas kritiķu atsauksmes. Iepriekšējo 'Soulfly' basģitāristu Bobiju Bornu nomainījis Tonijs Kampos, kas atpazīstamību ir iemantojis, spēlējot grupu 'Ministry', 'Static X',' Asesino' sastāvā. Koncerta pirmā dziesma ir jaunā albuma singls 'World Scum', kuram seko 'Blood Fire War Hate', drīz vien atskanēja arī 'Prophecy' un 'Back To Primitive'. Tam sekoja ļoti daudz dziesmas no 'Sepultura' repertuāra, piemēram, 'Territory'. No jaunā 'Enslaved' tika izpildīta arī 'Plato o Plomo', kā arī 'Revengeance', kurā uz skatuves pievienojās Maksa dēli Ričijs un Igors. Noslēgumā kolektīvam priekam izskanēja 'Roots Bloody Roots'.

Kopsavilkumā jāsaka, ka 'Incite' priekšnesums atstāja lielāku iespaidu nekā vakara zvaigznes 'Soulfly', kas šajā koncertā nedaudz garlaikoja. Savāda šķita 'Soulfly' koncerta dziesmu izvēle, kurā tik liela uzmanība tika pievērsta 'Sepulturas' daiļradei, lai gan pašu 'Soulfly' diskogrāfijā ir pietiekami daudz spēcīgu kompozīciju. Protams, 'Soulfly' mērķauditorija 'Sepultura' Zelta laikus atceras ar labiem vārdiem, kā arī pārzina dziesmu tekstus, un tomēr pārāk maza uzmanība tika pievērsta 'Enslaved' muzikālajam materiālam. Bet varbūt tas tāpēc, ka pēdējos gadus 'Soulfly' labāk skan ierakstos nekā koncertos?

Foto: Soulfly koncertē Melnajā piektdienā. Foto (c) Roberts Vidzidskis

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV