Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Palladium dzimšanas diena – muzikāla orģija ar Scissor Sisters

Jānis Sildniks, 17.09.2012. 09:41

16. septembrī koncertzāles „Palladium" pirmo gadadienu atzīmēt un savu jaunāko veikumu – albumu „Magic Hours" prezentēt ieradās ekstravagantā Ņujorkas pop-grupa „Scissor Sisters", kas neizpalika bez ādas kostīmiem, homoseksuāliem jociņiem un enerģiskas uzstāšanās.
Palladium dzimšanas diena – muzikāla orģija ar Scissor Sisters

Galerijas:

Savu darbību „Palladium" pērn pieteica ar vērienu, proti, Džeimsa Blanta (James Blunt) uzstāšanos. Uzstādīto latiņu koncertzāle gada garumā ir spējusi noturēt veiksmīgi, regulāri piedāvājot redzēt un dzirdēt augstas klases grupas, kā arī sniedzot iespēju lielkoncertu rīkošanai pašmāju mūziķiem. Gatavojies pūļiem un neskaitāmiem faniem, uz jubilejas pasākumu ierados laicīgi. Kaut arī apmeklētāju netrūka, gaidīšana rindā izpalika kā pie ieejas, tā arī pie bāriem un tualetēm. Iespējams, ieejas maksa bija padārga, iespējams, „Scissor Sisters" uzstāšanās interesentiem vēl aizvien stāv spilgtā atmiņā no 2010. gada „Positivus festivāla", ko atsvaidzināt nav nepieciešams, taču, iespējams, man gluži vienkārši ļoti veicās.

Liels prieks bija par faktu, ka uzstāšanās sākās laicīgi, jo iesildošais dīdžejs, sagatavojot publiku SS ballīšu mūzikai, bija izlēmis atskaņot, šķiet, īpaši piemeklētus un reti depresīvi elektroniskus gabalus. Svētku sajūta atgriezās brīdī, kad nodzisa gaismas un sāka skanēt hita „Any Which Way" ievads.

Šķēru māsas bija sākušas savu muzikālo orģiju, ko ar nedalītu sajūsmu visa koncerta garumā atbalstīja atsaucīgs pūlis. Klausītājiem tika nodotas visas zināmākās dziesmas no „Magic Hours", kā arī hiti no pārējiem albumiem, protams, neizpaliekot tādām dziesmām kā „I Don't Feel Like Dancin'", „Take Your Mama", „Comfortably Numb" (Pink Floyd koverversija), „Baby Come Home", „Only The Horses", ko producējis Kelvins Hariss (Calvin Harris) un daudzas citas. Ja būtu iespēja uzdot grupai jautājumu, noteikti apvaicātos, kāpēc izpalika dziesma „Fire With Fire".

Vairāk nekā stundu ilgstošajā uzstāšanā grupa (galvenokārt pašpārliecinātā soliste Ana Linča (Ana Lynch)) veiksmīgi nodibināja kontaktu ar publiku, kā arī svētkos sveica „Palladium" un vairākkārt neslēpa prieku par ģitārista Dereka Gruena (Derek Gruen) latvisko izcelsmi – viņa vecvectēvs šeit piedzima. Kā lepni pavēstīja Ana – „Scissor Sisters" ir latviešu grupa. Kā tas ārzemju visiem ar likumu iekalts, koncerta laikā ir jādemonstrē savas latviešu valodas zināšanas vārda „Paldies!" apmēros. Pēc visa spriežot, vai nu Ana nav šajā jautājumā pārāk talantīga, vai arī pie viņas apmācīšanas bija ķēries kāds latgalis, taču no skatuves regulāri tika izteikts skaidrs un visiem saprotams „Paļdīs!"

Visa koncerta gaitā bija novērojama sīkumaini atstrādāta un saplānota horeogrāfija. Īpaši, par geju himnu dēvētās dziesmas „Let's Have A Kiki" laikā, kad uz sinhronizētu deju kārtējo reizi tika piesaistīta fona dziedātāja. Kustības apvienojumā ar īpatnējo liriku radīja īstu šovu un smaidu visu apmeklētāju vidū. Uz skatuves varēja novērot solista Džeika Šīrša (Jake Shears) iepriekšējo pieredzi, Ņujorkā strādājot par go-go un striptīza dejotāju – reflekss uzstāšanās laikā atbrīvoties no drēbēm viņam nekur nav pazudis. Galu galā arī publikā, šķiet, ne tikai sievietes uz krekla nomešanu reaģēja ar spiedzieniem.

Nedaudz kautrīgāki uz skatuves bija pārējie grupas dalībnieki, kuri ļoti augstā līmenī gādāja par muzikālo pavadījumu, ik pa brīdim atrādot savu profesionalitāti kāda neliela solo izpildījumā, kas koncertu padarīja ļoti baudāmu arī muzikālā ziņā.

Par atgādināšanas vērtu faktu uzskatu, ka „Scissor Sisters" ieradās Latvijā sava jaunā albuma „Magic Hours" popularizēšanas ietvaros, līdz ar to arī koncertu grafiks grupai ir gana noslogots. Divas dienas pirms Rīgas apvienība uzstājās Maskavā, savukārt jau pēc trīs dienām spēlēs Japānā, bet nākamajā nedēļā viesosies Austrālijā, lai turpinātu turneju, kurai gals saskatāms tikai šā gada nogalē. Taču pat nemitīgā kustība un nogurdinošā koncertēšana ar vidēji pieciem šoviem nedēļā nav šķērslis, lai „Scissor Sisters" piepildītu zāli ar neviltotu enerģiju un radītu sajūtu, ka tieši šis koncerts ir viņu turnejas svarīgākais notikums.

Koncertā izpildītās dziesmas:
Any Which Way
Keep Your Shoes
Baby Come Home
The Skins
Kiss You Off
Inevitable
Take Your Mama
Year of Living Dangerously
Let's Have A Kiki
Skin This Cat, Mary
Comfortably Numb
Invisible Light
Shady Love
I Don't Feel Like Dancin'
Only the Horses
Music Is The Victim

Foto: Scissor Sisters koncertē Palladium gada dzimšanas dienā. Foto (c) Vladislavs Punculs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV