Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

LR3 piedāvā Eiropas sadarbības dienu koncertu

EasyGet.lv, 18.09.2012. 11:54

Piektdien, 21. septembrī, Eiropā un tās kaimiņvalstīs svinēs Eiropas Sadarbības dienu. Notikuma ietvaros Latvijas Radio 3 - "Klasika" plkst. 20:30 piedāvās klausītājiem izcilu koncertierakstu, kurā kopā muzicēja Latvijas un Igaunijas mūziķi, informē Latvijas Radio preses sekretāre Ilze Zvaigzne.

Koncertā dzirdēsit franču komponista Frānsisa Pulenka darbus "Litanies a la Vierge noire" un "Stabat Mater" Valsts akadēmiskā kora "Latvija" izpildījumā, kā arī igauņu komponistes Helēnas Tulves opusu "L'ombre derriere toi" un romantiķa Fēliksa Mendelszona "Piekto simfoniju" diriģenta Pāvo Jervi vadībā. Koncerta ieraksts tapis šajā augustā Pērnavas koncertzālē, kur notika pasaulē atzītiem un Igaunijā pazīstamiem mūziķiem bagātās Jervi ģimenes mūzikas festivāls. Ierakstā skanēs arī interviju ar diriģentu Pāvo Jervi.

Eiropas Sadarbības diena ir pasākums, kura mērķis ir pastāstīt cilvēkiem, kā teritoriālās sadarbības programmas ir uzlabojušas dzīves kvalitāti viņu reģionos. Tā kā Latvijas Radio 3 - Klasika šobrīd īsteno projektu Igaunijas - Latvijas pārrobežu projekta ietvaros, tad klausītājiem piedāvājam īpašu koncertu, kurā sadarbojās Latvijas un Igaunijas mūziķi, tādējādi iepazīstinot klausītājus ar Igaunijas mūzikas festivālu tradīcijām un izpildītājiem.

Plašāku informāciju par Eiropas Sadarbības dienu skatiet šeit: http://www.estlat.eu/informacija-latviski/5340/ un http://www.ecday.eu/. Savukārt koncertu iespējams klausīties arī interneta mājas lapā www.latvijasradio.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV