Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Aija Andrejeva sniedz krāšņu koncertu Liepājā

EasyGet.lv, 24.09.2012. 14:06

Sestdien, 22. septembrī, Liepājas Olimpiskajā centra Rožu zālē pirmizrādi piedzīvoja dziedātājas Aijas Andrejevas koncertuzvedums "Grāmatzīme".
Aija Andrejeva sniedz krāšņu koncertu Liepājā

Galerijas:

Jau šonedēļ koncertuzvedums Grāmatzīme dosies pie skatītājiem citās Latvijas pilsētās - 28. septembrī – Valmierā, 29. septembrī – Ventspilī, noslēguma koncerts gaidām 4. oktobrī – Rīgā, koncertzālē Palladium.

Koncertuzvedumā Aija izpildīja dziesmas gan no jaunā albuma Grāmatzīme, gan klausītāju jau iemīļotas dziesmas no dziedātājas repertuāra. Režisore Maija Kalniņa uzvedumu veidojusi daudzšķautņainu, lai atklātu tos dažādos raksturus, ko Aija atradusi savām dziesmām. Savukārt scenogrāfs Aigars Spāģis sagādājis precīzu ietvaru plašajai emociju gammai, kuru izdzied un izdzīvo Aija Andrejeva, aizvedot klausītājus sev līdz. Grāmatzīmes koncertuzvedums ir īpašs arī ar to, ka jebkura vecuma un dažādu mūzikas žanru piekritējs tajā var atrast sev kādu sirdij tuvu dziesmu, jo dziesmu repertuārs ir ļoti dažāds, sākot ar lēnām, liriskām dziesmām, beidzot ar enerģijas piesātinātu dapstepu, kas vairāk varētu uzrunāt jaunus cilvēkus.

Liepājā notikušā koncertuzveduma apmeklētāji apliecināja, ka šis stāsts raisa visdažādākās līdzpārdzīvojuma sajūtas: apmulsumu, dzīvesprieku, pat aizkustinājuma asaras un laimi. Grāmatzīmes Koncertuzvedumā skan Liepājas teātra aktiera Egona Dombrovska balss, kurš ierunājis Maijas Kalniņas, speciāli šim koncertuzvedumam, rakstītus tekstus. Koncertuzvedumā Grāmatzīme piedalās Štrausa stīgu kvartets un dejotāji, kas būtiski paspilgtina un izgaismo koncertuzveduma idejas. Liela loma koncertuzvedumā ir gaismu spēlēm, kuras uzbūra gaismu režisors Pāvels Armanis.

Kā ziņots, Grāmatzīmes koncertuzveduma tūre turpinās. Jau šajā nedēļas nogalē Aija ar Grāmatzīmi, pārsteigs un iepriecinās, Valmieru un Ventspili. Biļetes uz pārējiem koncertuzvedumiem var iegādāties Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās vai mājas lapā www.bilesuparadize.lv, kā arī www.aijaanadrejeva.lv. Grāmatzīmes nākamais koncertuzvedums notiks 28. septembrī Valmierā (Kultūras centrā), 29. septembrī Ventspilī (teātra namā Jūras vārti) un noslēguma koncerts 4. oktobrī Rīgā (Palladium koncertzālē).

Foto: Aija Andrejeva koncertē Liepājā. Foto (c) Aigars Spāģis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV