Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Andris Ābelīte un Sonora Vaice izveido duetu

EasyGet.lv, 27.09.2012. 13:09

Dziedātājs, trompetists, bijušais grupas "Labvēlīgais tips" dalībnieks Andris Ābelīte un operas soliste, soprāns Sonora Vaice ir vienojušies romantiskā koncertprogrammā ,,Tu mana svētā, grēcīgā", informē Inese Zagorska.
Andris Ābelīte un Sonora Vaice izveido duetu

Viena no spožākajām operas solistēm Sonora Vaice, kuras radošajā biogrāfijā ir ierakstītas nopietnas lomas operās «Cosi fan Tutte», «Burvju flauta», «Traviata», «Seviljas bārddzinis», «Orfejs un Eiridīke», «Bohēma», «Alčīna», nebūt nebaidās piedalīties visdažādākajos mūzikas projektos. Šoreiz izveidojot duetu ar Andri Ābelīti, kurš ir pieredzējis mūziķis gan klasiskajā žanrā, gan popmūzikā. Ābelīte ir ilggadējs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra solists, trompetists, bijis grupas "Labvēlīgais Tips" dalībnieks un kopā ar grupu "Bonaparti.lv" pārstāvējis Latviju Eirovīzijā.

Andra Ābelītes komponētā dziesma ,,Tu mana svētā, grēcīgā" ieguvusi lielu klausītāju mīlestību un tieši tāpēc ir izvēlēta par šīs programmas tituldziesmu. ,,Tu mana svētā, grēcīgā" raksturo programmu kopumā, kuras noskaņa ir mīlestības, kaislības un prieka pilna. Klausītāji to programmā sadzirdēs Raimonda Paula, Andra Ābelītes komponētajās dziesmās, pasaules hitos - Leonarda Koena Hallehluja vai Billija Prestona You are so beautiful. Skanēs arī Questa Notte no Bonaparti.lv repertuāra.

Andris Ābelīte koncertprogrammā liks skanēt arī trompetei, kura uz Latvijas koncertu skatuvēm skan ne tik bieži. Mūziķis iepriecinās klausītājus ar savu trompetes spēli, atskaņojot populārās franču komponista Žorža Bizē operas ,,Karmena" tēmas un klasisko komponistu skaistākās melodijas.

Programmā kopā ar solistiem muzicēs kontrabasists Raivo Ozols, ģitārists Artūrs Kutepovs, pie bungām - Ainis Zavackis.

Koncertprogrammas ,,Tu mana svētā,grēcīgā" pirmatskaņojums skanēs ceturtdien,18.oktobrī, plkst.19.00 Cēsīs,CATA kultūras namā. Ceturtdien, 25.oktobr,ī plkst.19.00 koncerts notiks Ogres kultūras centrā. Jaunās koncertprogrammas koncerti tiek plānoti arī citās Latvijas pilsētās.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties ,,Biļešu Paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv,kā arī koncertu norises vietās.

Foto: Dziedātājs un trompetists Andris Ābelīte. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV