Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Ar ovācijām noslēdzas XI Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls

EasyGet.lv, 01.10.2012. 09:20

29. septembrī Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē izskanēja XI Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls. Noslēguma koncertā „Pērles - pērlītes" bija dzirdami Liepājas mūziķi – ērģelnieks Lotars Džeriņš, jauktais koris „Laiks" (diriģente Ilze Balode), Liepājas Simfoniskā orķestra metāla pūšamo instrumentu ansamblis "Amber Sound Brass" un trompetists Oleksijs Demčenko, kuri ar spožu un svinīgu programmu noslēdza festivālu.
Ar ovācijām noslēdzas XI Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls

Šogad četros koncertos kopā muzicēja ap 60 mūziķu. To vidū bija četri ērģelnieki, citu instrumentu solisti, aktieris, pūšaminstrumentu ansamblis un jauktais koris. Klausītājiem bija iespēja novērtēt poļu ērģelnieka profesora Romana Perucka virtuozo spēli atklāšanas koncertā, baudīt iedvesmojošu ērģeļmūziku vēlā vakara stundā koncertā „Vakara lūgšana", kurā mecosoprāns Ieva Parša, saksofonists Artis Sīmanis un ērģelniece Kristīne Adamaite saviem klausītājiem dāvāja meditatīvu apstāšanos steigas pilnajā ikdienā. Īpašs pārsteigums bija sarūpēts bērniem. Koncertā „Pēterītis un vilks" kopā ar ērģelnieku Aigaru Reini un aktieri Vari Klausītāju viņi varēja ne tikai izdzīvot drosmīgā zēna Pēterīša sastapšanos ar draudīgo vilku, bet arī noklausīties mācību stundu par to, kā darbojas ērģeles, un uzkāpt katedrāles balkonā blakus ērģelniekam.

Festivāla Kino vakarā tika demonstrētas arī divas kinofilmas, un līdz 28. oktobrim Liepājas Sv. Trīsvienības katedrāles dārzā ikvienam interesentam vēl ir aplūkojama izstāde „Aizmirstā Ūnija", kuru festivāla pirmajā dienā atklāja Polijas vēstnieks Latvijā Ježijs Mareks Novakovskis, Liepājas pilsētas Domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš, Liepājas diecēzes bīskaps Pāvils Brūveris un katedrāles dekāns Pēteris Kalks. Izstāde vēsta par Viļņas pakta parakstīšanu un Kurzemes un Zemgales hercogistes izveidi.

Lai arī šogad festivāls ilga tikai trīs dienas, organizatori secina, ka tas bija labi apmeklēts. Kopumā klausītāju skaits sasniedza 800 cilvēku – gan festivāla ilggadējā un pastāvīgā publika, gan pilsētas viesi un arī jaunā paaudze. Festivāla organizatori īpaši priecājas par bērnu atsaucību un krāšņajiem zīmējumiem, kas tika iesūtīti zīmējumu konkursa „Piedzīvojums ar ērģelēm" ietvaros. Bērnu un jauniešu izrādītā interese (kopumā 36 zīmējumi) liek domāt, ka arī pēc vairākiem gadiem festivālu apmeklēs stabila ērģeļmūziku mīloša klausītāju paaudze.

Foto: Koncerts bērniem „Pēterītis un vilks". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV