Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

„Vētras saites" piedāvā skaņdarba „Riekstu kalns" video

EasyGet.lv, 03.10.2012. 10:54

Grupa „Vētras saites" laiž klajā Astras Zoldneres veidoto videoklipu skaņdarbam „Riekstu kalns".
„Vētras saites" piedāvā skaņdarba „Riekstu kalns" video

Videoklipa idejas autore un režisore ir Astra Zoldnere, horeogrāfe un dejotāja Sintija Siliņa, operators Kaspars Braķis, savukārt datorgrafiku palīdzēja veidot Amanda Boka. Videoklipā manāma vizuālās mūzikas stilistikas ietekme - režisore kopā ar horeogrāfi, izmantojot kustības, formas un krāsas, interpretējušas skaņdarba "Riekstu kalns" skaņas. Līdzīgi mūzikai, arī videoklipā viens motīvs pasniegts dažādās variācijās, pakāpeniski tās attīstot, radot gleznaini muzikālu darbu. Režisore Astra Zoldnere saka, ka viņu īpaši iepriecināja iespēja strādāt kopā ar seniem draugiem - horeogrāfi Sintiju Siliņu un mūziķi Ģirtu Pavēni.

„Riekstu kalns" ir veltīts senajai vendu ciltij. Šī lībiešiem radniecīgā tauta, 10. gadsimtā kuršu padzīta no Kurzemes, pēc tam no Rīgas (mūsdienu esplanādes vietā pirms krustnešu ierašanās, atradās vendu pilskalns, vācu hronikās minētais Senais kalns), 12. gs apmetās tagadējās Cēsu pilsētas vietā - Riekstu kalnā, kurš atrodas netālu no ordeņa pilsdrupām. Vairāk par vendiem nekas daudz nav zināms, jo tie izzuda vēstures tumsā, pakāpeniski asimilējoties starp latviešiem. Visas šīs dramatiskās senlaiku noskaņas par mazās vendu tautas trimdas ceļiem atspoguļojas mūzikā, rosinot Astru Zoldneri šo skaņdarbu vizualizēt. Mūzikas autors ir ģitārists Ģirts Pavēnis, elektrisko kokli iespēlējusi Latvīte Podiņa, džamba un perkusijas padevās Jānim Cīrulim, bet skaisto vokalīzi ar sketa elementiem iedziedāja Inese Bērziņa.

https://vimeo.com/50540875

Atgādinām, ka grupas albuma „Teātra krustojums" ieskandināšana notiks sestdien, 6. oktobrī, Kalnciema kvartāla tirdziņa laikā. Grupa uzstāsies plkst. 14.00 uz brīvdabas estrādes, kā arī ar īpašu koncertu plkst. 18.00 vīna veikalā, kurā savu mūzikas iedvesmoto dzeju lasīs publicists Ilmārs Šlāpins.

Vienlaicīgi Kalnciema kvartāla vīna veikalā notiks albumā iekļauto fotogrāfiju izstāde, kurā piedalās fotogrāfi Inese Kalnina, Ansis Klucis, Artūrs Daukulis un Uģis Nastevičs.

Tiks prezentēts arī režisores Astras Zoldneres veidotais videoklips „Vētras saites" skaņdarbam „Riekstu kalns", kurš tapis sadarbībā ar dejotāju un horeogrāfi Sintiju Siliņu.

Foto: Vētras saites. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV