Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Kompass veltīts laikmetīgai akadēmiskajai mūzikai un džezam

EasyGet.lv, 03.10.2012. 13:26

Totaldobže Mākslas centrā turpinās jaunās mākslas prezentāciju vakari Kompass Rudens cikls.

Šodien plkst. 19:00 interesenti aicināti uz otro prezentāciju vakaru, kurā tiks pārstāvēta laikmetīgā akadēmiskā mūzika un džeza mūzika.

Prezentācijā piedalīsies džeza mūziķi Inga Bērziņa, Arjoms Sarvi, eksperts – mūziķis Deniss Paškevičs, laikmetīgās klasiskās mūzikas komponisti Ieva Klingenberga, Laura Gustovska un eksperts – komponists Rolands Kronlaks.

Inga Bērziņa

Džeza vokāliste un pedagoģe (J.Vītola LMA, RPIVA, RDKS), kas sadarbojas ar vadošajiem Latvijas džeza mūziķiem. Ierakstījusi 3 CD, atskaņo ne tikai džeza standartus, bet arī M. Kalniņa un savas oriģinālkompozīcijas. Koncertējusi Igaunijā, Somijā, Norvēģijā, Polijā, Vācijā, Itālijā, Austrijā, Francijā un ASV.

Artjoms Sarvi

Artjoms Sarvi ir džeza pianists. Dzimis 1982.gada 24.maijā. Beidzis Rīgas Pedagoģijas un Izglītības Vadības Akadēmiju, pašlaik studē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijā, džezu nodaļā. Artjomu interesē Latiņamerikas ritmi/mūzika un viņu muzikālā kultūra. Kā pianistu visvairāk interesē LatinJazz un Jazz, tādāļ Artjoms uzsācis studijas akadēmijā. Savu koncertdarbību mākslinieks ir uzsācis Jelgavas Bigbendā.

Artjoms Sarvī komponē arī savus skaņdarbus, kas priekš viņa, kā viņš pats atzīst, ir ļoti svarīgs process, kas ļauj māksliniekam attīstīties un rast jaunas idejas.

Arjomu Sarvi interesē arī House mūzika, jo šis mūzikas stils ļauj saprast un novērtēt mūsdienu tehnoloģijas mijiedarbību ar mūziku.

Laura Gustovska

Latviešu jaunākas paaudzes komponiste, dzimusi 1986. gadā. Savu muzikālo izglītību sākusi kā koklētāja, vēlāk absolvējusi Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas mūzikas vēstures un teorijas klasi. Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā prof. Selgas Mences vadībā ieguvusi maģistra grādu, studijas pabeidzot ar flautista un komponista Arnolda Šturma balvu. Pašlaik veic pedagoģisko darbu Liepājas mūzikas vidusskolā. Zināšanas papildinājusi meistarklasēs pie komponistiem Volfganga Rīma, Reinharda Fēbela, Taivo Tuleva, Fabio Nīdera, Saīda Hadada u.c.

Lauras Gustovskas daiļrade aptver dažādu žanru darbus orķestrim, korim, kameransamblim un elektronikai. Viņas mūzika ir tikusi atskaņota vairākos festivālos (Jaunās mūzikas festivāls Brucken (Vācija), Elektroniskās mūzikas festivākls Skaņu Mežs, Latviešu Jaunās Mūzikas dienas) un ierindojusies starp laureātiem tādos kompozīcijas konkursos kā Jaunrades dziesmu konkurss Kas mēs esām, bijām, būsim (2008, 2010), jaunās mūzikas festivāla Arēna jauno komponistu konkurss (2011) un Pētera Vaska fonda klaviermūzikas miniatūru konkurss Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studentiem (2012).

Ieva Klingenberga

Komponiste Ieva Klingenberga pašlaik studē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas doktorā, muzikoloģiju. Studējusi arī Somijā un papildus izglītību ieguvusi meistardarbnīvcās Polijā un Lietuvā. Strādājusi par mūzikas pasniedzēju Rīgas 1. Jāzepa Mediņa mūzikas skolā. Ieva Klingenberga ir Latvijas Komponistu savienības biedre kopš 2012.gada. Māksliniece savus darbus komponē plaša spektra žanriem un izpildītājiem, sākot no jauktajiem koriem, beidzot ar elektroniku, piedzīvojot atskaņojumus gan visā Latvijā, gan arī Viļņā un Bāzelē.

Ieejas maksa: uz vienu pasākumu – 3 LVL vai 5 dobžiki; abonoments uz 3 pasākumiem – 5 LVL.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV