Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Visente Amigo vienmēr un visur ar ģitāru rokās

EasyGet.lv, 03.10.2012. 14:35

26. novembrī Rīgā uzstāsies slavenais spāņu flamenko ģitārists Visente Amigo (Vicente Amigo). Īpašu noskaņu koncertam piešķirs krāšņās Latvijas Nacionālās operas telpas, kurās novembra nogalē valdīs flamenko atmosfēra. Mākslinieks pēdējo gadu laikā koncertējis visā pasaulē un nesen atgriezies no Losandželosas, kur piedalījies flamenko festivālā un nu ir gatavs doties uz Latviju.
Visente Amigo vienmēr un visur ar ģitāru rokās

Spāņu izcelsmes flamenko ģitārists Visente Amigo visā pasaulē sniedzis vairāk nekā divi simti tūkstošus interviju, uz kurām vienmēr ieradies ar ģitāru rokās. Ģitāra ir viss, kas šim māksliniekam nepieciešams, lai paustu savas emocijas, nostāju par dzīves jēgu, dziļākajām jūtām un vientulību.

Mākslinieks Visente Amigo dzimis Seviljā, Spānijā, uzaudzis Kordovā, kur dzīvo vēl joprojām. Iemīlējis ģitāras skaņas jau pavisam agrā jaunībā un sācis apgūt ģitārspēli jau 8 gadu vecumā, kad dāvanā no vecākiem saņēmis savu pirmo ģitāru.

Visentes definīcija par laimi ir pavisam vienkārša. "Laime ir sajūta, kad nevēlies mainīties vietām ar nevienu citu. Kad tu mīli savus apkārtējos, jūties pārliecināts un esi brīvs no bailēm. Dzīve ikvienam sagādā daudzus šādus mirkļus. Protams, ir arī skumji brīži, bet to nav iespējams novērst. Tāda ir dzīve," stāsta Visente.

Iespējams, tieši tāpēc Visentes Amigo pēdējais albums "Paseo de Gracia" apkopo vairākas kompozīcijas, kurās dzirdamas skumjas notis. "Mēs visi mēdzam saskarties ar ciešanām un man kā mūziķim jāpastāsta arī šī dzīves daļa. Es mēģinu iejusties konkrētā vietā, laikā un strādāt ar šiem motīviem, radot kaut ko skaistu no skumjām un vientulības," saka Visente.

Albums "Paseo de Gracia" 2009 ir jaunākais no septiņiem Visentes Amigo izdotajiem albumiem, kas ir veiksmīgs flamenko tehnikas un džeza elementu sajaukums. Albumā ietvertas kompozīcijas, kas tapušas sadarbībā ar vairākiem spāņu dziedātājiem - Alejandro Sanz, Enrique & Estrella Morente, Nina Pastori un citiem.

Kaislīgā flamenko melodijas Visentes Amigo izpildījumā dzirdēsim koncertā 26. novembrī Latvijas Nacionālajā operā. Biļetes uz koncertu nopērkamas Biļešu servisa kasēs.

www.vicente-amigo.com

Foto: Spāņu flamenko ģitārists Visente Amigo. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV