Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Sarunas par mūziku „Nāc, ieklausies orķestrī „Rīga"!"

EasyGet.lv, 03.10.2012. 15:37

Spēlēsim komponistus! - ar šo aicinājumu jau ceturto reizi orķestris „Rīga" aizsāks sarunas par mūziku jaunāko klašu skolēniem „Nāc, ieklausies orķestrī „Rīga"!". Tikšanās ar orķestri „Rīga" un koncerti notiks Jāz. Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zālē, Kronvalda bulvārī 8, informē orķestra pārstāve Ilze Pleša. Koncertus vadīs aktieris Mārtiņš Egliens.

17. oktobrī pirmā saruna „Spēlēsim komponistus!" būs aizraujošs stāsts par to, kā skaņas pārtop mūzikā. Vai katra skaņa jau ir mūzika, kā rodas melodija, kā skan dažādi sitaminstrumenti un – vai arī katrs klātesošais var sacerēt mūziku? Koncertā piedalīsies gan Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga", gan sitaminstrumentu ansamblis.

12. decembrī gaidāma otrā tikšanās - koncerts „Ziemassvētku zvaigzne". Svētku sajūtu un prieku uzburs populāras Ziemassvētku dziesmas un labi zināma klasiskā mūzika.

16. janvārī
trešajā sarunā „No stabules līdz saksofonam" tiks dota iespēja izsekot vēsturiskai notikumu gaitai, kā ar rokām darināta stabule ir pārtapusi koka pūšaminstrumentos, kuri orķestrī skan mūsdienās. Flautas, obojas, klarnetes, fagoti un saksofoni - tiem veltīts stāsts un mūzika.

27. februārī stāstīsim par to, kādi ir „Džeza mūzikas darbi un nedarbi", iepazīstināsim ar džeza vēstures lappusēm un klausīsimies orķestra mūziķu solo improvizācijas. Spēlēs orķestra "Rīga" bigbends diriģenta Raita Ašmaņa vadībā.

Sarunas par mūziku „Nāc, ieklausies orķestrī „Rīga"!" ir iespējams apmeklēt, iegādājoties abonementu uz četriem koncertiem par Ls 2 vai ieejas biļeti uz vienu koncertu par Ls 1. Koncerta ilgums aptuveni viena stunda. Vairāk informācijas pa telefonu 67425218 darba dienās no 9:00 līdz 17:00.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV