Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Klubā ''Melnā piektdiena'' izskan ''Drūmvakar, Rīga!''

Aiga Leitholde, 09.10.2012. 10:27

Rudens tumsai kļūstot arvien biezākai, piektdien 5.oktobrī klubā ''Melnā piektdiena'' notika metāla grupu koncerts ''Drūmvakar, Rīga!'', kurā uzstājās trīs grupas no Latvijas ''Relicseed'', ''Fraility'' un Sovvaļnīks, kā arī grupa no Somijas ''Antagonist Zero'' un no Krievijas - '' Psilocybe Larvae''.
Klubā ''Melnā piektdiena'' izskan ''Drūmvakar, Rīga!''

Koncerta sagatavošanas darbi, kuros ietilpa pārdomāta klausītāju apziņošana, tika uzsākti jau augustā, galu galā darba rezultāts bija ļoti labi apmeklēts ''Melnā piektdiena'', kas pēdējos gadus klubam izdodas salīdzinoši reti. Kā organizatori ziņo, koncertu apmeklēja arī klausītāji no Lietuvas. Jāpiemin, ka Lietuvas un Latvijas smagās mūzikas klausītāju starpā ir izveidojusies ļoti draudzīgas sadarbība un ciemošanās vienam pie otra ir jau kļuvusi par tradīciju.

Sanktpēterburgas grupas ''Psilocybe Larvae'' priekšnesumā simfoniska varenība sakusa ar death metal vokāla destrukciju, melodiskām starpspēlēm veidojot pārejas. Grupa labi pārvaldīja dinamikas daudzveidīgumu, uz kura pamata attīstīja savu muzikālo stāstu. Smagā metāla grupa ''Relicseed'' lielo izrāviena iespēju ieguva 2011.gadā. Aizvadīto nepilnu divu gadu laikā grupa regulāri koncertē vidus Eiropas valstīs, kā arī ASV, kur ir ierakstījuši savu otro albumu. Koncertu pieredze nozīmīgi ietekmē skanējumu un mūziķu skatuvisko stāju – ''Relicseed'' nav izņēmums. Koncertu veidojot no labi zināmajām vecām dziesmām, jaunajām dziesmām un kaverversijām, grupa saglabāja intensivitāti līdz pat koncerta beigām. Noķert klausītāja uzmanību un turēt viņa pulsa ritmu līdz pat koncerta beigām – grupa šo uzdevumu veica pārliecinoši. Arī doom metāla grupa ''Fraility'' vārds ir bieziem burtiem ierakstīts Latvijas metāla hronikās. Grupa šajā gadā klausītājus iepriecināja ar jaunu albumu ''Melpomene'', „Drūmvakar, Rīga!" koncertā spēlēja savas lēnās dziesmas. ''Fraility'' mūzikas baudījums slēpjas spējā radīt noskaņas viengabalainību, uz kuras pamata katrs klausītājs var ļauties savu sajūtu noslēpumainajam ''lidojumam''.

Vakara gaitā pieteiktais ''drūmais'' vakars, kura noskaņu papildināja dekorācijas – lelles, kas karājas no grieztiem, sveces, pārtapa par sirsnīgu draugu satikšanos tumšā klubā: „Drūmvakar, Rīga!" bija viens no labākajiem Latvijas koncertiem ''Relicseed'' vēsturē. Koncerta atmosfēra un publikas attieksme... - jā, tas bija kārtīgs "drūmums"! "Vislielākais saviļņojums ir par tiem smaidošo seju desmitiem un simtiem, kuri gan koncerta laikā, gan vēl jo vairāk pēc tā pauž savu prieku un patiku pret redzēto un dzirdēto. Atceros, pat pirms pasākuma pie manis pienāca viens lietuvietis un teica, ka esot atbraucis skatīties uz ''Relicseed''. Esot internetā atradis un sapratis - šis ir jādzird klātienē... Esam laimīgi par šo un citiem līdzīgiem gadījumiem! Tas ir ļoti svarīgi, jo mūziķis bez klausītāja nav nekas. Sakām paldies visiem klausītājiem un biedrībai P3lican Partisans, kas bija galvenie šī pasākuma organizatori." - vakara sajūtas komentēja grupas ''Relicseed'' līderis Edgars Rakovskis.

Foto: Frailty uzstājas koncertā ''Drūmvakar, Rīga!''. Foto (c) Guntis Pilsētnieks

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV