Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Pestivals nominēts Eiropas festivālu balvai divās kategorijās

EasyGet.lv, 10.10.2012. 09:39

Populārās mūzikas un kultūras festivāls „Pestivals", kas 28. jūlijā notika Mežaparka Lielajā estrādē, iekļauts Eiropas labāko festivālu apkopojumā un piedalās balsošanā divās kategorijās – gada jaunums (Best New) un nelielo mūzikas festivālu grupā (Best Small), informē aģentūras „magicFIB" pārstāve Laura Kukaine.
Pestivals nominēts Eiropas festivālu balvai divās kategorijās

„Europe Festival awards" ir vienīgais apbalvojums Eiropā, kurā tiek izteikta atzinība gada laikā notikušajiem mūzikas festivāliem, izvēloties favorītus kopumā 14 kategorijās. Šai balvai nominēti arī lielākie Eiropas festivāli, kā „Glastonbury", „Roskilde", „Woodstock Festival". Balsošanā piedalās gan profesionāla žūrija, kuras sastāvā ir pieredzējuši mūzikas apskatnieki, žurnālisti, kultūras un izklaides jomas speciālisti, gan Eiropas valstu iedzīvotāji. Festivālu „Pestivals" iespējams atbalstīt, līdz 7. novembrim balsojot šajā adresē (kategorijās Small un New): http://eu.festivalawards.com/vote.

„Tas ir tikai likumsakarīgi, ņemot vērā atdevi, ar kādu visa festivāla komanda un pieaicinātie entuziasti un palīgi strādāja mēnešiem, lai radītu jaunu kvalitatīvu festivālu," komentē festivāla direktors Aivars Līpenītis.

Festivāls „Pestivals" 2012. gada 28. jūlijā notika pirmo reizi. Par festivāla mājvietu, tika izvēlēta Mežaparka Lielā estrāde, tādējādi „Pestivals" kļūstot par pirmo un vienīgo mūzikas festivālu Latvijas galvaspilsētā. Festivāla vienas dienas programma vienoja vairāk kā 150 māksliniekus, piedaloties pasaulē populārajam amerikāņu reperim B.o.B, labākajiem pašmāju un ārzemju dīdžejiem, kā arī citiem dažādu stilu skatuves māksliniekiem. Kopumā festivālu 2012. gadā apmeklēja ap 10 000 cilvēku.

Galvaspilsētas festivāls priecēs rīdziniekus un viesus arī 2013. gadā ar vēl plašāku programmu. Par nākamā gada festivālu organizators aģentūra „magicFIB" informēs drīzumā. Informācija – www.pestivals.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV