Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Nedēļu noslēgs „Skaņu Meža trīsdiennieka delīrisks athods"

EasyGet.lv, 12.10.2012. 11:21 | komentāri (5)

Svētdien, 14. oktobrī, bārā „Chomsky" jaunā neatkarīgā mūzikas izdevniecība „Resurrect Tapes" aicina uz pirmo pasākumu - „Skaņu Meža trīsdiennieka delīrisks athods", informē Rihards Bražinskis.
Nedēļu noslēgs „Skaņu Meža trīsdiennieka delīrisks athods"

Kompensējot noise aktu iztrūkumu šīgada „Skaņu Meža" festivālā, „Resurrect Tapes" piedāvā trokšņu vakaru ar „Brutal Christ" un „XY2140", piesakot iespējamu kopēju kasetes izdevumu tuvākajā nākotnē. Tāpat arī vakarā tiks prezentēta jaunā mākslinieka „2z424z26@gmail.com" skaņdarbs mobilā telefona skaļruņiem.

„Brutal Christ" ir pointless noise / power electronics duets, kas sastāv no dizaina studenta Mr. Christfucker un Arno Satanico, kurš ir Kopenhāgenā rezidējošs mākslinieks un koncertam pienesīs Dānijas noise svaigās dvesmas. Šis būs pirmais „Brutal Christ" koncerts Rīgā, kurā būs arī iespējams iegādāties grupas ekskluzīvo, šīgada vasarā Austrālijā izdoto albumu „Smell the Christ", kas limitēts trīsdesmit CD-R kopijās.

„XY2140" ir ģitārista Henrika Eliasa Zēgnera lo-fi noise projekts. Pasākuma relīzei autors veltījis šādas dzejas rindas: Viņi jūs mēs, tie, kas, šodien upe, tilts, pāri brauc mašīnas, jo sliktāk viņas brauc, jo mums labāk, jo vairāk skrien cilvēki, jo vairāk viņi krīt, ar katru pušumu vairāk bēdu, ar katru avāriju mēs priecājamies, tu neesi viens no viņiem, tev tur nekad nebūs vietas un cik labi ka tā, toreiz tas viss bija citādāk, tagad ir cits laiks, laiks ir pagājis, mums viss jāatrod atkal no jauna, jo skaļāk skan mašīnas, jo priecīgāks tu esi, jo šķībāka balss, jo labāk tu dzirdi, visi šeit esam sanākuši vienuviet, bet apakšā upe un es spēlēšu šķībi viņi jūs mēs, tie, kas, šodien.

„2z424z26@gmail.com" ir jauns mākslinieks no Cēsīm. Viņa darbu / instalāciju mobilā telefona skaļruņiem iedvesmoja mūzika, kuru izraisīja aktīvie skaļruņi, patvaļīgi interpretējot viņa sagatavotos materiālus. Tā rezultātā tapa ideja par mūziku, kas būtu kā ironisks veltījums īpaši zemas kvalitātes skaļruņiem, kuru skaņas reproducēšanas spējas ir ļoti ierobežotā frekvenču spektrā. Tātad darbs ir ļoti kvalitatīva mūzika lo-fi skaļruņiem ar faila fizisko nosaukumu „Ringtone 2700 - 2800 Hz". Darba izvietošana publiskā telpā atspoguļo autora attieksmi pret primitīviem un pārvērtētiem skaņu eksperimentiem. „Ringtone 2700 / 2800 Hz" „Resurrect Tapes" publiskos faila formātā ar limitētu lejupielādes termiņu – vienu nedēļu.

Koncerta sākums 14. oktobrī bārā "Chomsky", Lāčplēša ielā 68, Rīgā, plkst. 20:00. 

Foto: „Brutal Christ". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV