Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Jauniešu koris "Balsis" koncertēs Zviedrijā

EasyGet.lv, 12.10.2012. 16:53

No 14. līdz 19. oktobrim Jauniešu koris Balsis dosies pirmajā koncertturnejā uz Zviedriju, kopumā sniedzot četrus koncertus, informē kora mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis.

Neskatoties uz šķietamo ģeogrāfisko tuvību, Latvijas koru koncerti Zviedrijā ir retums, atzīst Zviedrijas kultūras dzīves organizētāji. Toties dzirdējuši un zina par Latvijas koru augsto kvalitāti daudzi. Tāpēc jo īpašs prieks un lepnums ir par uzaicinājumu pārstāvēt Latviju prestižajā koru festivālā Lundā, kur koris Balsis uz vienas skatuves uzstāsies ar tādiem pasaules līmeņa kolektīviem kā Ērika Ēriksona kamerkoris (Zviedrija) un The Idea of North (Austrālija).

Koncerti notiks 15. oktobrī Ērika Eriksona koncertzālē, Stokholmā, 16. oktobrī Vesterosas (Västerås) koncertzālē, 17. oktobrī Elmhultas (Älmhult) baznīcā un 18. oktobrī Lundas katedrālē. Visu koncertu sākums plkst. 19:00.

Koncertos zviedru auditorijai jauniešu koris Balsis piedāvās divdaļīgus koncertus. Koncerta pirmajā daļā skanēs projektā Missa a cappella iekļautā mūsdienu autoru liturģiskā mūzika. Tiks atskaņoti Uģa Prauliņa, Vitauta Miškina, Pētera Vaska, Peter-Anthoni Togni, Ērika Ešenvalda skaņdarbi. Otrajā daļā ir apkopota daļa no daudzajām izcilajām dažādu laiku latviešu komponistu veidotajām latviešu tautas dziesmu apdarēm un tautas dziesmu stilistikā komponētiem oriģināldarbiem (Alfrēds Kalniņš, Jurjānu Andrejs, Emilis Melngailis, Valts Pūce, Arturs Maskats, Ārijs Šķepasts).

27. oktobrī plkst. 15.00 Lizuma kultūras namā notiks Jauniešu kora Balsis koncerts par godu Lizuma pagasta kultūras nama jauktā kora un deju ansambļu jauno karogu svinīgai pacelšanai, gatavojoties XXV Vispārējo Latviešu Dziesmu un XV deju svētkiem.

Plkst. 19.45 Siguldas dzelzceļa stacijā koris turpinās iepazīstināt Latvijas iedzīvotājus ar XXV Vispārējo Latviešu Dziesmu svētku noslēguma koncerta programmu akcijas „Dziesmu svētku BALSIS" ietvaros. Kā jau ierasts, šajos koncertos par dalībnieku var kļūt jebkurš, paņemot līdzi XXV Vispārējo Latviešu Dziesmu svētku noslēguma koncerta grāmatiņas!

www.balsis.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV