Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

''Labvēlīgais Tips'' ar vērienīgu šovu Arēnā Rīga atklāj tūri ''Tikai 20''

Aiga Leitholde, 13.10.2012. 17:40

Piektdienas, 12. oktobra, vakarā Arēnā Rīga tika atklāta grupas ''Labvēlīgais Tips'' 20 gadu jubilejas tūre. Preses relīzē grupa bija solījusi SPRIDZINĀT. Un mūziķi savu vārdu turēja tā vistiešākajā nozīmē.
''Labvēlīgais Tips'' ar vērienīgu šovu Arēnā Rīga atklāj tūri ''Tikai 20''

Galerijas:

Koncerta sākums bija nedaudz pēc septiņiem, kad publiku ar asprātīgiem vingrinājumiem bija iesildījis Ufo. Tumsai pāraugot gaismā, uz skatuves bija kāpusi gaidītā gaviļniece. Skatiens šaudījās te uz skatuvi, te uz video projekcijām, te uz pūtējiem un tad uz Fredi, kurš skatuves mēles galā dziedāja, deju grupas ''Fandango'' meiteņu vijīgo kustību pavadīts. Kurš gan pie šāda mirdzuma vēl atceras, kas bija pirmā dziesma?! Kad trešajā dziesmā ''Smilšu krāsas portfelīts'' skatuves puslokā izšāvās ugunsliesmas, bija pavisam skaidrs – ja tāds ir sākums, tad turpinājumā būs gaidāmi vēl lielāki pārsteigumi. Tips apžilbināja jau pirmajās desmit minūtēs.

Grupa ''Labvēlīgais Tips'' ir viena no Latvijas visprofesionālāko mūziķu apvienībām. Grupa izceļas ar apbrīnojamu produktivitāti - katrā no desmit izdotajiem albumiem ir viens un vairāki visiem lieliski zināmi hiti, un dzirksteļojošu humora izjūtu un izpratni par cilvēku izklaidēšanu. Arēnas koncertā bagātīgi tika izmantoti vizuālie un, protams, muzikālie izteiksmes līdzekļi. Kā vienu no visspilgtākajiem muzikālajiem priekšnesumiem var minēt ''Koka klucis Konstantīns'', kad, stāvot uz kustīgas platformas, Fredis un Normunds Jakušonoks no skatuves dziļumiem izbrauca uz skatuves mēles galu. Balss ar klavieru pavadījumu – ''Konstantīnam'' piemita šarms, kas spējīgs saraudināt zālē esošos. Dziesmas ''Džins ar Toniku'' un ''Jānītis'' grupa izpildīja savā pirmajā sastāvā.

Atsauces uz estrādes vēsturi bija gan mākslinieciska rakstura, gan pavisam konkrētas – ''Labvēlīgais Tips'' atjautīgi savās dziesmās bija iepinis gan ''Queen'' – ''Bohemian Rapsody'', gan ''Nirvana'' – '' Smells like Teen Spirit'' un citu pazīstamu hitu elementus. Tika ieturēta Tipa krūšturu vākšanas tradīcija. Arēna Rīga apmeklētāji grupu apbēra ar 30 krūšturiem, pretim saņemot pavisam jaunu apakšveļu. Skatuve uguņoja, pūta burbuļus, mirdzēja zelta konfeti lietū. Vislabākajās elektronikas tradīcijās dziesmas ''Čiekurs, Egles dēls'' laikā no tās izšāvās zaļi lāzeri. Slavenā dziesma '' Septītais tramvajs'' izskanēja video versijā. Košās ''Fandango'' meitenes līksmi gaisā cilāja kājas, kamēr mākslinieka Arta Dzērves veidotās video projekcijas papildināja dziesmu stāstu.

Dziesmas ''Aizlidot Līdzi'' laikā pie debesīm parādījās grupas dirižablis. Galu galā atvērās skatuves aizmugure, un skatītāju priekam tika uguņots. Pirmspēdējā dziesma - ''Omnibuss'', bet pēdējā - ''Lodziņš'', ko daļa skatītāju pavadīja, dejojot pāros. Visa koncerta laikā kopumā notika liela dejošana, bet vēl lielāka līdzi dziedāšana. Acīmredzami koncertu apmeklēja trīs paaudžu ģimenes locekļi. „Labvēlīgā Tipa'' koncerts ilga 3,5 stundas ar 20 minūšu pārtraukumu. Šova intensitāte bija grandioza! Bet dzimšanas dienas kūka – tā šoreiz bija katra paša izvēle. Ja nu tomēr, tad noteikti arī tā būtu zelta putekļiem klāta.

Labvēlīgais Tips koncerttūres "Tikai 20" pieturvietas:
20.okt. 15.00 – Valmieras KC
19.00 – Valmieras KC (izpārdots!)
26.okt. 19.00 – Liepājas OC (izpārdots!)
27.okt. 15.00 – Liepājas OC (izpārdots!)
19.00 – Liepājas OC (izpārdots!)
3. nov. 18.00 – Līvānu KC
10.nov. 18.00 – Ventspils TN "Jūras vārti"
18.nov 17.00 – Jelgavas KN
21.00 – Jelgavas KN (izpārdots!)

Foto: Labvēlīgais tips koncertē Arēnā Rīga. Foto (c) Vladislavs Punculs 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV