Trešdiena, 22.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Emīlija;

DVD izdots koncertieraksts „Blūzs Latvijā"

EasyGet.lv, 16.10.2012. 09:24

Apvienojot un iemūžinot 18 Latvijas blūza grupu un projektu uzstāšanos viena koncerta ietvaros mūzikas un mākslas festivālā „Bildes 2011", izdots jauns DVD – „Blūzs Latvijā". Tas tiks prezentēts šodien, 16.oktobrī, Lielajā Ģildē plkst. 19.00 šī gada festivāla „Blūza koncertā", informē DVD izdevēji „Bilžu birojs".
DVD izdots koncertieraksts „Blūzs Latvijā"

„Blūzs ir viens no mūzikas pasaules brīnumiem. Tas apvieno dzelžainu skaņdarba uzbūves loģiku ar fenomenālu izteiksmes spēku un priekšnesuma brīvību. Bez blūza nebūtu ne rokmūzikas, ne džeza, ne veselas virknes popmūzikas veidu un žanru. Tieši blūzs ir lielisks pierādījums tam, ka arī ļoti smagos dzīves apstākļos cilvēks ir spējīgs radīt patiesas mākslinieciskās vērtības, un, galvenais, šajā darbībā kļūt patiesi brīvs – garīgi, emocionāli un dvēseliski," pauž Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas profesors, mūzikas vēsturnieks un etnomuzikologs Boriss Avramecs, kas būs arī Bilžu 2012 Blūza koncerta vadītājs. Viņš piebilst, ka blūzs, tāpat kā vairākas citas spilgtas mūzikas parādības, nevarēja neparādīties arī Latvijā – ar to aizraujas gan Latvijas rokmūzikas pionieri, gan vēlāko laiku rokenrola izpildītāji un citu mūzikas stilu pārstāvji. Viņaprāt, kaut arī Latvijā blūzu neklausās visi, šeit tam jau sen ir izveidojusies uzticīga un stabila auditorija.

Koncerta DVD skatītājiem piedāvā tādu mūziķu priekšnesumus kā „2 no PKPV", „Ginta Žilinska Boogie Woogie Trio", Ieva Kākule & Jānis Vanadziņš, „Strong Mint", „Čehols", Vita Baļčunaite & Māris Lasmanis, „Fortress", „D11 Blues Band", Lorete Medne & „D11 Blues Band", „Blues Gang", Inese Darkeviča & grupa, „Ainars Pūpols & π BLUES", Mārtiņš Brauns & Niks Matvejevs, „Bite's Blues Band".

Papildus ierakstā iekļautas grupu „Keksi", „Igor Novikoff & Band", „Mirta & Hot Acoustics & Inese Darkeviča & Dogs & Catfish" un „Latvian Blues Band" uzstāšanās ieraksti no citu gadu „Bilžu" koncertiem.

DVD papildināts arī ar fotogrāfa Aigara Lapsas interaktīvo fotogaleriju, savukārt diska informatīvajā bukletā ietverti biogrāfiska rakstura apraksti par katru muzikālo kolektīvu, kas ilustrēti ar Ineses Sērdienes, Normunda Mežiņa, Ulda Siliņa un Valdas Kalniņas fotoattēliem.

Rezumējot, B. Avramecs uzskata, ka mūzikas un mākslas festivālu „Bildes" nav iespējams iedomāties bez blūza koncertiem, kuros kodolīgā salikumā tiek piedāvāts lielisks ieskats Latvijas blūza šī brīža situācijā. „Es uzskatu, ka „Bilžu birojam" un festivālam „Bildes" savos blūza koncertos ir izdevies pulcēt faktiski visus spēcīgākos Latvijas blūzmeņus, un tieši viņu priekšnesumu ierakstus piedāvā šis DVD," tā B. Avramecs.

Atgādinām, ka festivāla „Bildes 2012" ietvaros norisināsies arī citi koncerti – Rīgas Kongresu namā no 1. līdz 3. novembrim būs iespēja vērot „Jauno grupu un „Bilžu" veterānu kopprojektu koncertu", „„Bildēs" sevi jau pieteikušo grupu koncertu", „Koncertu bērniem", kā arī „„Bilžu" veterānu koncertu".

Ar visu festivāla „Bildes 2012" koncertu programmu varat iepazīties festivāla mājas lapā www.bildes.lv.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz festivāla koncertiem var iegādāties Lielajā Ģildē, Rīgas Kongresu namā, t/c Spice, „Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv/organizers/118.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV