Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Mūziķi no tuvām un tālām zemēm atkal tiekas Portā

EasyGet.lv, 17.10.2012. 10:26

Pasaules mūzikas festivāls Porta 2012 no 1. novembra līdz 1. decembrim koncertzālē Palladium, Rīgas Kongresu namā un folkklubā Ala interesentiem piedāvās ģeogrāfiski plašu un stilistiski dažādu programmu, aicinot tikties ar talantīgiem mūziķiem no Francijas, Gruzijas, Islandes, Krievijas, Madagaskaras un Latvijas, informē festivāla pārstāve Ilze Apsiņa.
Mūziķi no tuvām un tālām zemēm atkal tiekas Portā

1. novembrī koncertzālē Palladium notiks Pjotra Naļiča muzikālā kolektīva koncerts. Ar „Jaguāru" uz dāču, ar dziesmu pie dvēseles. Viņš nekad nav bijis vientuļš, bet ar ģitāru rokās un sapņiem par operu. Šīgada Pasaules mūzikas festivālu Porta ievadīs Pjotra Naļiča muzikālā kolektīva koncerts. Pjotrs Naļičs ir klausītājiem pazīstams ar dažiem superhitiem, klātienē iemīļojams kā lirisks un asprātīgs romantiķis - no Krievijas, bet ar karstasinīgu Balkānu piešprici.

Festivāla tradicionālā filmu programma atradusi jaunu mājvietu folkkluba Ala pirmajā stāvā, kas tiks demonstrēta 7. novembrī.

8. novembrī koncertzālē Palladium uz festivāla lielās skatuves pirmoreiz kāps jaunā grupa Elektrofolk, kuras balss un dvēsele ir talantīgā dziedātāja un vijolniece Kristīne Kārkle-Puriņa. Savukārt klezmermūzikas grupa Forshpil savu stilu mainījusi kardināli, atsakoties no tradicionālā skanējuma un pievēršoties elektroģitārai, sintezatoriem un roka enerģētikai. Izcilās balss īpašnieces, harismātiskās dziedātājas Aleksandras Lurje fani nebūs vīlušies – mums neapšaubāmi ir dzimusi jauna skatuves zvaigzne.

Koncerta otrajā daļā būs iespēja smelties dzīvesprieku madagaskariešu nacionālā stīgu instrumenta marovani meistara un Pītera Geibriela Real World skaņu ierakstu sesiju dalībnieka Kilemas priekšnesumā.

Brīvais gars Andrejs Grimms (bijušās grupas Oroboro dalībnieks) izveidojis jaunu muzikālu vienību – garā tikpat brīvu kā viņš pats – Nepieradinātā folka orķestri. To iepazīsim vakara koncertā plkst. 22:00 folkklubā Ala.

9. novembrī koncertzāle Palladium pāri Ziemeļjūrai plūdīs Reikjavikas grupas Arstidir balsis dzidrā islandiešu valodā. Būs arī franču romantika, joki un stāsti – šoreiz servēti Marseļas gaumē.

1. decembrī Rīgas Kongresu namā festivāla noslēgumā skanēs pasaulslavenā gruzīnu komponista Gijas Kančeli kino un teātra mūzika, kas jaunu dzīvi iegūs Latvijā iemīļotā gruzīnu trio The Shin koncertprogrammā "Neparastā izstāde". Simfoniskā mūzika, etnodžezs, gruzīnu daudzbalsīgie dziedājumi un Kaukāza kaislīgās dejas, saplūstot vienotā veselumā, mūs aizvedīs visneparastākajā skaņu un kustību pasaulē. Ar gruzīnu trio kopā muzicēs arī Liepājas simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā, obojists Normunds Šnē, ģitārists Arnolds Kārklis un Vokālā Zvaigžņu grupa – Jānis Ozols, Jānis Šipkēvics, Kristaps Šoriņš, Jānis Strazdiņš, Ģirts Ozoliņš un Intars Busulis.

Biļetes uz festivāla koncertiem nopērkamas Biļešu Paradīzes kasēs un internetā. Papildu informācija: festivalporta.lv

Foto: Grupa Forshpil. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV