Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Imants Resnis kļūst par Kauņas simfoniskā orķestra galveno diriģentu

EasyGet.lv, 17.10.2012. 13:52

2012. gada augustā diriģents Imants Resnis kļuva par Kauņas Simfoniskā orķestra galveno diriģentu, un 12. oktobrī notika pirmais 2012./2013. gada sezonas abonementa koncerts maestro vadībā, informē Liene Jakovļeva.
Imants Resnis kļūst par Kauņas simfoniskā orķestra galveno diriģentu

Imants Resnis, raksturojot aizvadūito koncertu, stāsta: "Koncerta programma sākās ar īpašu notikumu Lietuvas mūzikas dzīvē - tika pirmatskaņota Mikolaja Konstantīna Čurļoņa vēl jaunības gados komponētā Simfonija. Šis darbs, līdzīgi kā latviešiem Jurjānu Andreja Simfoniskais Allegro, ir pirmais mēģinājums lietuviešu muzikā apgūt simfonijas žanru. Skaņdarba notis Kauņas Čurļoņa muzeja arhīvā savulaik atrada pazīstamais muzikologs un politiķis Vitauts Landsberģis. Viņa rosināts, komponists Jurģis Jozepaitis veica darba restaurāciju un instrumentāciju, bet man tika uzticēts tā pirmatskaņojums. Puse no vakara programmas bija veltīta lietuviešu mūzikai, un līdzās Čurļoņa darbam skanēja Jurģa Jozepaiša, šīigada 70gadnieka, simfonija REX, kas savulaik tika veltīta Čurļoņa 100 gadu jubilejai.

Koncerta otro daļu greznoja izcilā pianiste Mūza Rubackīte, atskaņojot Franča Lista 1. klavierkoncertu, bet programmu noslēdza vēl viena ungāru komponista Zoltana Kodai Galantās dejas. "

Kauņas simfoniskais orķestris Imanta Rešņa vadībā 18. novembrī piedalīsies Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltītā koncertā Jēkabpilī, atskaņojot latviešu un lietuviešu mūziku.

Savukārt sadarbībā ar Lietuvas Valsts simfonisko orķestri 2012. gada vasarā Imants Resnis pabeidzis darbu pie mūsdienu somu komponista Fridriha Bruka jaunākās - 12. simfonijas Turtola's star ieskaņošanas CD formātā. Šis darbs veltīts somu brīvības cīņu varonim, kurš cīņā ar krievu karaspēku krita Karēlijā 1941. gada augustā. CD ražošanas process noritējis izdevniecības Upe tuviem un tāliem paspārnē, un gada nogalē CD Turtola's star būs pieejams Rīgas mūzikas ierakstu veikalos.

Foto: Diriģents Imants Resnis. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV