Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Koris „Latvija" uzsāk sadarbību ar Stavangeras Simfonisko orķestri

EasyGet.lv, 17.10.2012. 14:02

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" ir devies uz Norvēģijas pilsētu Stavangeru, kur piedalīsies Dž. Verdi „Rekviēma" atskaņojumā jaunajā Stavangeras koncertzālē, informē kora producente Ieva Vītiņa.

Koncertzāle tika atklāta šī gada septembrī. Tā ir tiek uzskatīta par brīnišķīgu skandināvu dizaina un arhitektūras paraugu. Taču Verdi „Rekviēma" atskaņojums 18. un 19. oktobrī būs pirmais lielais vokāli instrumentālais opuss, kas izskanēs šajā zālē. Korim „Latvija" būs gods debitēt jaunajā koncertzālē amerikāņu diriģenta Stīvena Slouna (Steven Sloane) vadībā. Slouns kopš 2007. gada ir Stavangeras Simfoniskā orķestra (SSO) mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents.

Koris „Latvija" ir jau saņēmis piedāvājumus sadarboties ar SSO nākamgad.

Pēc atgriešanās no Stavangeras koris „Latvija" aicina uz Lūcijas Garūtas un Andreja Eglīša kantātes „Dievs, Tava zeme deg!" atskaņojumu Rīgas Domā 23.oktobrī un koncertu festivālā „Zemlika", kas notiks Durbes luterāņu baznīcā 26. oktobrī.

Plašāka informācija par Stavangeras koncertzāli un biļešu iegādes iespējām pieejama http://www.stavanger-konserthus.no/besøk-oss/1220749/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV