Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Jauniešu koris Kamēr... izdos albumu "Mēness dziesmas"

EasyGet.lv, 18.10.2012. 09:31

1. decembrī klajā nāks jaunākais kora Kamēr... ieraksts "Mēness dziesmas", kur vienkopus ierakstītas 10 mūsdienu latviešu komponistu kompozīcijas par mēness tēmu, informē kora direktore Kristīne Zvirbule.
Jauniešu koris Kamēr... izdos albumu "Mēness dziesmas"

Pirmatskaņojumu šis jaundarbu cikls piedzīvoja šī gada februāra beigās koncertos LU Lielajā aulā un guva plašu skatītāju atsaucību. Albumā būs atrodami gan pazīstamu, gan mazāk pazīstamu komponistu vārdi – Raimonds Pauls, Līga Celma, Andris Sējāns, Juris Karlsons, Rihards Zaļupe, Ēriks Ešenvalds, Kaspars Zemītis, Raimonds Tiguls, Arturs Maskats un Evija Skuķe. Katrs autors savā kompozīcijā atklāj īpašo, sev raksturīgo muzikālo rokrakstu un pārdomas par nakti un mēnesi, veidojot albumu dažādās noskaņās, pārsteigumiem un jaunatklājumiem pilnu. Šeit atrodamas gan apcerīgi romantiskas balādes, atdzīšanās un meditācijas, gan tango, reps un tautiskie dziedājumi. To visu noslēgs draisks šausmu stāsts par briesmīgo Šlopsterklopsteru, kurš apēda mēnesi.

Ierakstu veidojuši koris Kamēr... un tā mākslinieciskais vadītājs Jānis Liepiņš, kā solistiem piedaloties arī ģitāras virtuozam Kasparam Zemītim un komponistam Raimondam Tigulim, kurš iespēlējis šveiciešu sitaminstrumenta hang partiju. Albuma vizuālo noformējumu, kā allaž, veidojis izcilais mākslinieks Ilmārs Blumbergs.

Ieraksts tapis šī gada oktobrī Rīgā, Sv. Jāņa baznīcā, un tā skaņu režisors ir Normunds Slava.

Lai atzīmētu albuma "Mēness dziesmas" iznākšanu, koris Kamēr... aicina uz diska prezentācijas koncertu, kas notiks 1. decembrī plkst. 20:00 mākslas muzejā Rīgas birža, kur būs iespēja noklausīties visas albumā ierakstītās dziesmas un ieraudzīt visas mēness redzamās un neredzamās puses. Biļetes pieejamas biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV