Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Rīgā uzstāsies baltkrievu rokgrupa "Ляпіс Трубяцкой"

EasyGet.lv, 18.10.2012. 11:15

Ceturtdien, 25. oktobrī, klubā "Melnā Piektdiena" uzstāsies Baltkrievijas slavenākā rokgrupa «Ляпіс Трубяцкой», kura iegriezīsies pie mums sava jaunā albuma «Rabkors» tūres laikā, informē kluba pārstāvis Valdis Bērzvads.
Rīgā uzstāsies baltkrievu rokgrupa "Ляпіс Трубяцкой"

Lai arī Baltkrievijas mūzika no visām mūsu kaimiņvalstīm Latvijā, iespējams, ir vismazāk pazīstamā, «Ляпіс Трубяцкой» ir grupa, ar kuru droši var sākt iepazīšanos ar Baltkrievijas mūziku pat tie klausītāji, kuri par mūsu kaimiņvalsts roku nav dzirdējuši praktiski neko. «Ляпіс Трубяцкой» spēlē slāviski smeldzīgu, melodisku pankroku ar pūšaminstrumentu piešprici — taču tas nav arī tipisks ska vai kas tamlīdzīgs. Stila ziņā baltkrievi variē no mūsu Sovvaļnīka un «PND» līdz pat «Labvēlīgajam Tipam». Baltkrievu grupas nosaukums ir tiešām nosaukums — tas nav grupas līdera vārds (līdzīgi kā mūsu «Inokentija Mārpla» gadījumā), grupas dibinātājs ir Sergejs Mihaloks.

Baltkrievi uz skatuves atrodas jau vairāk nekā divdesmit gadus, bet jaunais albums «Rabkors», pēc skaita divpadsmitais, balstās uz patiesiem notikumiem — dziesma «Žeļeznij» («Dzelžainais») stāsta par to, kā Sergejs Mihaloks pārdzīvojis klīnisko nāvi, taču spējis atgūties un izveidot cienījamu muzikālo karjeru sev un savai grupai! Jāpiebilst, ka «Ляпіс Трубяцкой» dziesmas skan ne tikai svešvalodās, bet arī dzimtajā baltkrievu valodā.

Koncerts norisināsies 25. oktpbrī klubā «Melnā Piektdiena», sākums 20:00, ieeja no 19:00. Biļetes pieejamas Biļešu Paradīzē, koncerta dienā kluba kasē — attiecīgi dārgāk.

Grupas mājaslapa: http://www.lyapis.com/

Foto: Baltkrievu rokgrupas "Ляпіс Трубяцкой" līderis Sergejs Mihaloks. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV