Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Vērienīgs kultūras projekts tuvinās laikmetīgo mūziku un publiku

EasyGet.lv, 19.10.2012. 13:31

Latvijas Komponistu savienība un Valsts kamerorķestris Sinfonietta Rīga nākamo divu gadu laikā piedalīsies vērienīga Eiropas kultūras projektā "Jauna mūzika: jaunas audiences" (New Music: New Audiences). 17 valstis un 31 izcilākais šo valstu mūzikas ansamblis vai orķestris divu gadu laikā intensīvi sadarbosies starptautiskā mērogā, pētot, attīstot un praktizējot jaunas startēģijas un jaunas koncertformas ceļā uz publikas paplašināšanu jaunajai mūzikai.

Projekts sāksies 24. oktobrī Beļģijā, Briselē, kur notiks pirmā konference, saistīta ar jaunu stratēģiju iztrādāšanu minētajā jomā. Tajā piedalīsis visi projekta pārstāvji, tai skaitā arī projekta vadītāja Gundega Šmite, pārstāvot Latvijas Komponistu savienību un Sinfonietta Rīga mākslinieciskā producente Baiba Kurpniece.

Vai augstas mākslinieciskās kvalitātes kultūras notikumam ir jānozīmē vienlīdzība ar ļoti ierobežotu interesentu loku? Vai laikmetīgās akadēmiskās mūzikas koncertam vienmēr jānotiek pēc "konveciāliem", gadsimtu gaitā nostabilizētiem priekšrakstiem ierastā koncerformā? Vai jaunas koncertformas "lauzīs" krīzi koncertu apmeklējumā un ievērojami paplašināsies interesentu loks? Kādas ir šīs jaunās formas? Atbildes un risinājumi uz šiem jautājumiem tiks meklēti projekta pirmajā konferencē Beļģijā, Briselē, 24. – 25. oktobrī.

Jaunā projekta ietvaros Eiropas izcilākie kameransambļi un orķestri aizsāks intensīvu sadarbību, dažādās darba grupās izstrādājot startēģijas, kas saistītas ar veiksmīgām stratēģijām dažādu vesumu bērnu un pusaudžu auditorijas koncertu producēšanai, mūzikas, tehnoloģijas un vizuālo mākslu sintēzi un kopumā – jaunu koncertformu veidošanu. Jauno stratēģiju iztrādes radošie augļi rezultēsies jaunās koncertprogrammās katrā valstī 2013. un 2014. gadā. Katrs ansamblis projekta ietvaros ne tikai iztrādās jaunas stratēģijas minētajās jomās, bet arī arī izvirzīs savas valsts labākos laikmetīgās mūzikas skaņdarbus, kas divu nākošo gadu ietvaros "cirkulēs" citu ansambļu repertuārā, iegūstot plašu starptautisku rezonansi!

Turpmākai informācijai lūdzu sekot arī mājaslapās: www.newaud.eu./ www.komponisti.lv/ www.sinfoniettariga.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV