Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Latvijas Televīzija izsludina 2013. gada Eirovīzijas Nacionālo atlasi

EasyGet.lv, 19.10.2012. 13:59

Latvijas Televīzija izsludina dziesmu pieteikšanu 2013. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālajai atlasei. Dziesmu iesniegšanas termiņš - 2012. gada 30. novembris. Arī šogad Nacionālajā atlasē ir vairāki jauninājumi.
Latvijas Televīzija izsludina 2013. gada Eirovīzijas Nacionālo atlasi

„Nešaubīgi, ka Eirovīzija kā viens no gada vērienīgākajiem šoviem un skatītākajiem raidījumiem ir vajadzīgs. To pierāda gan plašā rezonanse sabiedrībā, gan mūziķu aktivitāte, gan skatītāju lielā interese. Un tomēr šim konkursam ir jāturpina augt ne tikai profesionāli, bet arī, tuvinoties skatītājam un mainoties sabiedrības attieksmei pret to," atzīmē LTV valdes loceklis Edgars Kots.

Kā vērienīgā pasākuma producente šogad darbojas Latvijas Televīzijas režisore un pieredzējusī Eirovīzijas delegāciju vadītāja Zita Kaminska: „Daudzās valstīs Eirovīzijas Nacionālās atlases posms noris izteikti pozitīvā gaisotnē, kad pāri sāncensības garam prevalē dziedāšanas, varēšanas un kopā sanākšanas prieks. Latvijā ir laba pieredze dažādos dziedāšanas saietos un svētkos, un, manuprāt, ir pienācis laiks šo labo kopā būšanas pieredzi ieviest arī popmūzikā. Tāpēc atlases pusfinālu un fināla koncertiem ir iecerēts gan jauns formāts, gan visai Nacionālajai atlasei arī cits nosaukums."

Dziesmu autori tiek aicināti savas dziesmas iesniegt jau no 19. oktobra līdz 30. novembrim. Katrs mūzikas autors Nacionālajai atlasei var iesniegt ne vairāk kā divas dziesmas. Šī gada konkursā var piedalīties arī ārvalstu autori, savukārt izpildītājiem gan ir jābūt tikai no Latvijas. Autori, kuri piedalīsies Latvijas Nacionālajā atlasē, ar iesniegtajām dziesmām nedrīkstēs piedalīties citu valstu Eirovīzijas nacionālajās atlasēs.

Iesniegtās dziesmas priekšatlases kārtā vērtēs LTV izveidota ekspertu komisija, kas noteiks 24 dziesmas divām pusfinālu kārtām. Pusfinālā iekļuvušās dziesmas tiks paziņotas 11. decembrī LTV rīkotajā preses konferencē.

Pusfināli norisināsies 8. un 9. februārī, klātesot skatītājiem, un būs redzami tiešraidē LTV1. Katrā no pusfināliem uzstāsies 12 dalībnieki, un no katra pusfināla sešus finālistus noteiks skatītāju balsojums un žūrijas vērtējums attiecībā 50:50.

Nacionālās atlases fināls notiks 16. februārī Ventspils teātra namā „Jūras vārti". Gan finālā, gan superfinālā uzvarētāju noteiks skatītāju balsojums un žūrijas vērtējums attiecībā 50:50.

Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālo atlasi Latvijas Televīzija arī šogad organizē sadarbībā ar ilggadējiem sadarbības partneriem – Ventspils pilsētu un Ventspils attīstības aģentūru, – kuri jau trīspadsmito gadu sniedz neatsveramu atbalstu Starptautiskā dziesmu konkursa rīkošanā, kas ir tik nozīmīgs Latvijas mūziķiem un visai sabiedrībai.

Konkursa Nolikums ir publicēts LTV (www.ltv.lv) un Eirovīzijas (www.eirovizija.lv) mājas lapā.

2013. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Starptautiskais fināls notiks Zviedrijas pilsētā Malmē. Pusfināli ir paredzēti 14. un 16. maijā, bet fināls – 18. maijā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV