Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Eksperimentālās mūzikas vakars bārā "Chomsky"

EasyGet.lv, 23.10.2012. 13:05

27. oktobrī bārā "Chomsky" uzstāsies brīvās improvizācijas saksofonists Iļja Belorukovs no Sanktpeterburgas un eksperimentālās mūzikas ģitārists no Sibīrijas Aleksandrs Markvarts. Ievadā uzstāsies drone/noise skaņu māksliniece Jeļena Glazova un video māksliniece Zane Raudiņa.

Iļja Belorukovs pēdējos gados ir viens no redzamākajiem Krievijas improvizācijas mūziķiem, kas regulāri uzstājas eksperimentālās mūzikas koncertos Krievijā un Eiropā, muzikāli virzoties caur improvizācijas, brīvā džeza, noise, hardcore, metāla, akadēmiskās laikmetīgās un elektroakustiskās mūzikas plašumiem. Belorukovs ir arī festivāla Teni zvuka līdzorganizators un dažādu pasākumu organizators Krievijā; neatkarīgo ierakstu izdevniecības Intonema dibinātājs (www.intonema.blogspot.com). Līdzās neskaitāmām sadarbībām ar citiem mūziķiem, teātra un dejas māksliniekiem, ir arī tādu grupu kā Wozzeck, Wooden Plants, Benzolnye Mertvecy dalībnieks.

Aleksandrs Markvarts ir avangarda mūziķis (Kemerovo, Sibīrija), dažādu teātra projektu dalībnieks, koncertu un festivālu organizators. Aleksandrs ir multiinstrumentālists un viņa muzikālās darbības lokā ietilpst dažādi žanri: no radikālas brīvas improvizācijas, noise, hardcore līdz minimal techno un post-folk. Grupu kā СНМ, Siberian Improvisation Company, Inorganic Blossoming dalībnieks.

Belorukova un Markvarta sadarbība ir sākusies šopavasar grupas Siberian Improvisation Company sadarbības ietvaros. Duetam ir akustisks raksturs: saksofons (Belorukovs) un akustiskā ģitāra (Markvarts); stilistiski tā ir "klusa" stāvokļa improvizācijas mūzika.

Jeļena Glazova ir multimediju māksliniece, kura savos projektos apvieno attēlu, eksperimentālo skaņu, instalāciju un poētisko tekstu. Eksperimentālās mūzikas darbības sfēra - drone/noise ar pārstrādāta vokāla pielietojumu. Piedalījusies starptautiskos festivālos un projektos, tajā skaitā eksperimentālās mūzikas un skaņu mākslas festivālā Sound around Kaliningrad (Krievija), Vilnius Noise Week (Lietuva), mūzikas festivālā Skaņu mežs (Latvija), video festivālā Ūdensgabali (Latvija). Sadarbojusies ar tādiem māksliniekiem kā Dereks Holcers (ASV/Vācija), Ernesto Estrelja (Spānija/Vācija), Selffish (Latvija) u.c.

Video mākslinieces Zanes Raudiņas un Jeļenas Glazovas sadarbība ir sākusies video festivāla Ūdensgabali ietvaros ar performanci Reborn 2012. gada augustā.

Pasākums notiks sestdien, 27. oktobrī, plkst. 21:00 bārā Chomsky, Lāčplēša ielā 68, Rīgā. Ieeja pasākumā - bez maksas.

Plašāka informācija:
http://belorukov.blogspot.com/
http://markvart-sum.blogspot.de/
http://jelenaglazova.bandcamp.com/
http://www.zaneraudina.net/

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV