Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Jauktais koris DeCoro izcīna otro vietu Starptautiskā koru konkursā Polijā

EasyGet.lv, 30.10.2012. 13:25 | komentāri (1)

Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes jauktais koris DeCoro izcīnījis otro vietu jaukto koru kategorijā 8. Starptautiskajā koru a cappellas dziedāšanas konkursā Varšavā, informē kora pārstāve Aija Liepiņa.
Jauktais koris DeCoro izcīna otro vietu Starptautiskā koru konkursā Polijā

Universitātes koris konkursā izpildīja igauņu komponista U. Sisaska "Benedictio", spāņu komponista H.del Elčinas madrigālu "Cucu", poļu komponista M.Račinska "Sicut lilium inter spinas", kā arī latviešu komponista V.Pūces skaņdarbu ar I.Zanderes vārdiem "Ik rudeni valodiņa".

„Koru konkurss, kas katru gadu notiek F. Šopēna mūzikas akadēmijā un ir viens no nozīmīgākajiem koru konkursiem Polijā, šogad pulcēja korus no Polijas, Maķedonijas, Igaunijas, Slovēnijas, Indonēzijas, kā arī Latvijas. Festivāla ietvaros uzstājāmies Varšavas Sv.Annas katedrālē, atskaņojot gan 17.gs. angļu vēlīnās renesanses meistardarbus, gan tādu latviešu komponistu kā J.Vītola, M.Zariņa un B.Skultes opusus," stāsta kora diriģents Pēteris Vaickovskis.

2006. gadā dibinātais koris DeCoro, kurš šobrīd ir viens no labākajiem Latvijas studentu amatierkoriem, 17.novembrī plkst.16:00 būs dzirdams Latvijas Universitātes lielajā aulā, kā arī 20.decembrī Rīgas Sv.Pestītāja baznīcā Ziemassvētku koncertā ar īpašu programmu, ieskandinot B.Britena 100 gadu jubileju.

Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes kora Decoro diriģenti ir Kristiāna un Pēteris Vaickovski, kormeistare Māra Vaickovska.

Informācija par kori www.decoro.lv.

Foto: Koris DeCoro. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV