Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

"Bubamaras" otrajā dzimšanas dienā – tautas mūzika no visas Eiropas

EasyGet.lv, 31.10.2012. 09:31

Pasaules mūzikas krogs Audēju ielā 8 pastāvēšanas divus gadus novembra pirmajā nedēļas nogalē svinēs ar tautisku skaņu mākslu no Latvijas, Īrijas un citām mūsu kontinenta daļām – gan mūsdienīgā, gan gadsimtiem senā spēles manierē, informē "Bubamaras" programmas menedžeris Mārtiņš Zviedris.
"Bubamaras" otrajā dzimšanas dienā – tautas mūzika no visas Eiropas

Trešdien, 31. oktobrī, DJ Speisa vadībā ķeltu mūzikas noskaņās "Bubamara" līksmos gēlu Ražas svētkos Samhain, no kā cēlusies Rietumu popkultūrā plaši svinētā Visu svēto dienas versija Helovīns.

Ceturtdien, 1. novembrī, iknedēļas Songs I Wish I'd Written (Post Gotye Music Party) vakaru piedāvās DJ Ma.Be.

Piektdien, 2. novembrī, "Bubamaras" otrās dzimšanas dienas svinību pirmajā vakarā, jau no pulksten 21 lustīgus dančus griezīs pazīstamā latgaliešu tautas mūzikas/ etnoroka grupa Laimas muzykanti (http://laimas-muzykanti.lv/). Ar roka manierē apdarinātām tautiskām latviešu melodijām vakaru trupinās grupa Symbolic, bet pusnaktī uz skatuves kāps apvienība Osiris Drinks Whiskey (http://www.draugiem.lv/odw/), kuras dziesmās tiekas pankroks un ķeltu tradicionālās mūzikas noskaņas. Ar ķeltu dejām pirms, pēc un starp grupu uzstāšanās reizēm par nesenajiem gēlu Ražas svētkiem atgādinās arī DJ Speiss.

Sestdien, 3. novembrī, "Bubamaras" dzimšanas dienas otro vakaru pulksten 20 ievadīs kokļu kvartets Smilšu pulkstenis, kura dalībnieces ar latviešu nacionālā mūzikas instrumenta spēli nodarbojas no bērna kājas. Kopā ar domubiedrēm Ievu, Grietu un Santu grupā muzicē Latvīte Podiņa – pirmā elektriskās kokles spēlmane Latvijā. Smilšu pulkstenis vēlas parādīt kokli kā instrumentu, kam pa spēkam ne vien tautiskie skaņdarbi, bet arī populārā mūzika. Dzīvi apliecinošas latviešu dziesmas ritmos, kas publikai liek kustēties līdzi, skandēs postfolkloras grupa Miglas asni (http://www.draugiem.lv/miglasasni/). Tajā apvienojušies basa, čella, vijoles, kokles, bungu spēlmaņi un dziedātāji, kas skatuves pieredzi guvuši arī citās – tajā skaitā pazīstamās – muzikālās apvienībās. Latviešu tautas melodijas un gadsimtu pārbaudi izturējušas dziesmas citās mēlēs skandēs Eiropas un Tuvo austrumu viduslaiku un renesanses mūzikas lietpratēju ansamblis Trakula (http://www.draugiem.lv/trakula/), kura dalībnieki arī pirms grupas dibināšanas 2007. gadā muzicējuši kopā dažādos sastāvos.

Ieeja visos pasākumos – bez maksas.

Foto: Ansamblis Trakula. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV