Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Nedēļas nogalē notiks trešais gospel mūzikas festivāls „Sing Gospel, Latvia!"

EasyGet.lv, 31.10.2012. 11:35

No 2. līdz 4.novembrim norisināsies nu jau trešais gospel mūzikas festivāls „Sing Gospel, Latvia!", kurš noslēgsies ar grandiozu galā koncertu svētdienas vakarā plkst. 20.00 kinoteātrī „Splendid Palace". Galā koncertā piedalīsies vairāk kā 150 cilvēku liels kopkoris un viesmākslinieki no gospel mūzikas mekas – Čikāgas (ASV), Lielbritānijas un Vācijas.

„Eiropā jau gadu desmitiem tiek organizēti dažāda mēroga gospel mūzikas festivāli, kuros paši regulāri esam piedalījušies pēdējo astoņu gadu laikā. Tas ir iedvesmojis mūs Latvijā un Baltijas valstīs attīstīt šo unikālo mūzikas žanru – zināmu arī kā afroamerikāņu baznīcas mūziku, kas kalpojusi par pamatu tādiem mūsdienu mūzikas žanriem kā blūzam, džezam, soulam, r&b, rokam u.c.", par festivāla ideju stāsta Dace Maslovska, galvenā gospel mūzikas festivāla organizatore.

Meistarklases mūziķiem un dziedātājiem

Trešā gospel mūzikas festivāla laikā no 2.- 4.novembrim paredzētas vairākas ar gospel mūzikas žanru saistītas meistarklases kā dziedātājiem, tā arī mūziķiem. Piektdien Mārstaļu ielā 10 norisināsies pirmais mēģinājums vairāk kā 150 cilvēku lielajam kopkorim. Paredzētas arī meistarklases pianistiem pie Terija Mūra no ASV (piektdienas vakars) un vokālās meistarklase pie Railī Orravas (svētdien). Katras meistarklases cena – Ls10. Pieteikties var rakstot uz e-pastu sglatvia@inbox.lv.

Gospel mūzikas festivāla viesmākslinieki

Viena no šī gada festivāla galvenajām patronesēm būs „gospel queen" Railī Orrava, kura ir gospel mūzikas žanra aizsācēja Latvijā un Rīgas Gospelkora dibinātāja. Festivālā piedalīsies arī tā nu jau pastāvīgais viesis Terijs Mūrs (Terry Moore) no Čikāgas (ASV) - multiinstrumentālists, komponists un dziedātājs, kurš muzikālās karjeras ietvaros sadarbojies ar daudziem izciliem māksliniekiem, tostarp leģendāro dziedātāju Stīviju Vonderu (Stevie Wonder) un tādām gospel mūzikas leģendām kā Jolandu Adamsu (Yolanda Adams) un Kirku Franklinu (Kirk Franklin). Kā īpašs pārsteigums gospel mūzikas festivālā būs viesmāksliniece un kopkora vadītāja Kārena Gibsone (Karen Gibson) no Lielbritānijas, kas ir vadījusi meistarklases galvenokārt Lielbritānijā, kā arī vairākās Eiropas valstīs, ASV, Japānā, Nigērijā un Zimbabvē: " Esmu daudz strādājusi ar dažādiem koriem visā pasaulē, tādēļ esmu tiešām pagodināta un laimīga pirmo reizi piedalīties šādā festivālā Latvijā! Man pašai ļoti patīk strādāt ar koriem un iedrošināt cilvēkus kā klausīties, tā arī pašiem dziedāt gospel žanra skaņdarbus. Tā viennozīmīgi mums visiem būs izcila pieredze!"

Noslēguma koncerta īpašais pārsteigums būs divi jaunie gospel mūzikas talanti no Lielbritānijas – Džeims Francis (James Francis) un Šarlēna Monīka Rodnija (Sharlene Monique Rodney). Kopā ar dziedātājiem uzstāsies Latvijas izcilie instrumentālisti – Edvīns Ozols (bass), Dmitrijs Karpovs (taustiņi) un Miķelis Vīte (bungas).

Biļetes uz "Sing Gospel, Latvia" noslēguma koncertu iespējams iegādāties Biļešu Servisa tirdzniecības kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuserviss.lv, to cena - 5 un 7 lati.

Festivālu organizē Rīgas Gospelkoris. Festivālu atbalsta Tallink Hotel, Amerikas Savienoto Valstu pārstāvniecība Latvijā, tipogrāfija „McĀbols". Informē Rīga Radio, portāls Draugiem.lv, JCDecaux, uzziņu portāls „1188".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV