Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Bārā "Chomsky" gaidāmi mūsdienu skaņu mākslas eksperimenti

EasyGet.lv, 01.11.2012. 13:01

3. novembrī ar pirmo un vienīgo koncertu Latvijā bārā Chomsky Rīgā viesosies skaņu mākslinieks Konstantīns Katsiris jeb Scant Intone no Kanādas, informē ULVE Agency.
Bārā "Chomsky" gaidāmi mūsdienu skaņu mākslas eksperimenti

Scant Intone ir Konstantīna Katsiris solo projekts, kurš veltīts eksperimentiem mūsdienu skaņu mākslā. Tā kompozīciju tehnika sniedzas no krasa minimālisma līdz blīvi sarežģītām un daudzslāņainām faktūrām, iekļaujot elementus no lauku ierakstiem, īsviļņu radio, izejas datu un digitālās skaņas sintēzes. Iepriekšējos gados viņš sadarbojies un dalījis skatuvi ar līdzīgi domājošiem skaņas un attēlu māksliniekiem, tostarp ar Latvijā jau pabijušo austriešu ģitāristu Fennesz, saviem tautiešiem Timu Hekeru un Eidenu Beikeru.

Kopš 1990. gadiem Katsiris pastiprināti koncentrējies uz elektronisko mākslu, darbojoties kā izdevniecības Pansopria vadītājs, skaņu mākslinieks un dažādu starptautisku eksperimentālajai, improvizācijas un elektroniskajai mūzikai veltītu pasākumu kurators.

Kā koncerta īpašais notikums plānota Scant Intone improvizācija ar šobrīd aktuālo pašmāju multimediju mākslinieci Jeļenu Glazovu, kura darbojas vizuālās mākslas, teksta un skaņas mākslas laukos.

Pasākuma ieskaņā plānots daudzšķautnaiņā pašmāju skaņu mākslinieka Andreja Zālīša jeb Lehitkarnef priekšnesums. Viņa interešu loks robežojas ar digitālo un analogo trokšņu mūziku, spēka elektroniku un lauku ierakstiem.

Bārs Chomsky atrodas Lāčplēša ielā 68, Rīgā.

Koncerta sākums plkst. 21.00, ieeja bez maksas.

http://ulve-agency.tumblr.com
http://www.scantintone.com
http://soundcloud.com/jelenaglazova
http://soundcloud.com/lehitkarnef

Foto: Scant Intone. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV