Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Teātra klubā ,,Hamlets" tiks atklāta jauna koncertsērija

EasyGet.lv, 06.11.2012. 11:43

Ceturtdien, 8. novembrī, plkst. 19.00 teātra klubā ,,Hamlets" notiks koncertsērijas "Hamlets- klasika" pirmais koncerts. Koncertsēriju atklās Trio NYX, kurā apvienojušās pieredzējušas kamermūziķes - Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra solistes vijolniece Tatjana Ostrovska, flautiste Anete Toča un pianiste Ieva Sarja. Koncertprogrammā skanēs franču un itāļu komponistu kino mūzika.
Teātra klubā ,,Hamlets" tiks atklāta jauna koncertsērija

Teātra klubs Hamlets, kas atrodas pašā Rīgas sirdī, Vecrīgā, jaunajā sezonā rīdziniekiem un galvaspilsētas viesiem piedāvā jaunu koncertu sēriju "Hamlets- klasika". Koncertos muzicēs gan izcili, pieredzes bagāti mākslinieki, gan jauni, bet ar lielu talanta potenciālu apveltīti mūziķi. Koncertu apmeklētājus, ik nedēļu teātra klubā Hamlets, gaida kvalitatīvs piedāvājums, jauka atpūta un brīnišķīgs mūzikas baudījums. Klausītāji to varēs baudīt brīvā, nepiespiestā, demokrātiskā atmosfērā, baudot kafiju vai vīna glāzi, kluba Hamlets mākslinieciski dekoratīvajā interjerā.

Vēloties padarīt Rīgas centra mūzikas dzīvi daudzveidīgāku un bagātāku, Hamleta muzikālo vakaru rīkotāji vēlas ienest jaunu skanējumu Rīgas pilsētas koncertu piedāvājumā. Pavasara, vasaras sezonā koncerti "Hamlets- klasika" dosies ārpus telpām, uz Jāņa sētas bruģa, tā sniedzot iespēju rīdziniekiem un Rīgas viesiem bez rok&pop un šlāgermūzikas pilsētas centrā dzirdēt arī klasisko mūziku.

Koncertsērijas "Hamlets- klasika" atklāšanas koncertā muzicēs kamermūzikas vienība Trio NYX, kura izveidojusies pavisam nesen, 2012. gada pavasarī. Trio sastāvā apvienojušās Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra solistes flautiste Anete Toča, vijolniece Tatjana Ostrovska un pianiste Ieva Sarja. Trio mūziķes ir saņēmušas lielisku mūzikas izglītību, izglītojoties Em. Dārziņa mūzikas vidusskolā un Jāz.Vītola Mūzikas akadēmijā. Vijolniece Tatjana Ostrovska maģistra grādu ieguvusi Londonā, Gildholas Mūzikas un Drāmas skolā. Vēl tik nesenā Trio NYX pastāvēšanas vēsturē jau ierakstīti pietiekami daudz koncertu Latvijas pilsētās, un tūlīt pat novembrī Trio NYX dosies uz Londonu, kur spēlēs Westminsteras Katedrāles zālē. Trio NYX savā repertuārā meklē un atklāj jaunas mūzikas lappuses, jaunas partitūras, kurās tik harmoniski atklājas trīs mūzikas instrumentu - flautas, vijoles un klavieru skanējuma krāsas.Šoreiz franču un itāļu komponistu kino mūzikā.

Gaidāmie koncerti teātra klubā Hamlets:

Novembrī

Koncertu cikla atklāšanas koncerts!
8.11.plkst.19.00
Trio NYX programmā "Vakara stāsti", koncertā piedalīsies Anete Toča /flauta/, Tatjana Ostrovska /vijole/, Ieva Sarja /klavieres/.
Programmā: Ž.Ibērs,F, Gabērs.N.Rota

15.11. plkst.19.00
Pūtēju kvintets The Sparkling 5
Programmā:,,No klasikas līdz popmūzikai"

22.11.plkst.19.00
Kremerata Baltica orķestra solists Andrejs Puškarevs/ vibrafons, Ukraina.
Programmā: Bach.Vibrations.

29.11.plkst.19.00
Koncertuzvedumā ,,Ja varētu dzīvot dzīvi vēlreiz"
Aktieris Rolands Zagorskis, LudmilaTrifonova/klavieres/.

Decembrī

07.12. plkst.19.00
Khachaturian Trio /Armēnija/ Armīne Grigorjana /klavieres/, Karens Šahgaldjans /vijole/, Karens Kočarjans /čells/.
Programmā: S. Rahmaninovs, A.Babadžanjans, P.Čaikovskis

13.12. plkst.19.00
Kalvis Kalniņš/baritons/, Ērika Apeine /klavieres/
Programmā: Latviešu un krievu komponistu dziesmas un romances

Biļetes: ,,Biļešu Paradīze" kasēs un www.bilesuparadize.lv, kā arī pirms koncerta teātra klubā ,,Hamlets" Jāņa sētā 5, 2.stāvā, tālr.67229938.

Foto: Teātra klubs ,,Hamlets". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV