Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Džeza vakarā "Artelī" viesosies Frank/Pashkevich Duo

EasyGet.lv, 07.11.2012. 11:59 | komentāri (1)

Sestdien, 17. novembrī, plkst. 19.00 klubā „Artelis – gandrīz teātris" notiks starptautiskā džeza mūzikas projekta Frank/Pashkevich Duo koncerts, kura ietvaros publika tiks iepazīstināta arī ar džeza mūzikas aģentūru Pashkevich management group, informē Jānis Bukšs.

Frank/Pashkevich Duo koncertā būs iespēja baudīt muzikālu performanci, kurā savijas dāņu ģitārista Kristiana Franka (Christian Frank) liriskā puse un latviešu saksofonistam Denisam Paškevičam raksturīgā ekspresīvā skaņa. Klausītāji aicināti izbaudīt ar romantisku atmosfēru piesātinātu muzikālu priekšnesumu, kurā modernais džezs mijiedarbojas ar impropasāžām, blūza elementiem un skaistām balādēm, tādejādi savienojot džeza tradīcijas ar oriģinalitāti.

Kristians Franks un Deniss Paškevičs satikās 2010.gadā, un kopš tā brīža muzikālā sadarbība tiek turpināta, priecējot džeza mīļotājus gan Latvijā, gan Dānijā. 2011.gadā kvarteta sastāvā mūziķi ierakstīja sava debijas albumu "Outlook" un 2012. gadā to izdeva Dānijā sadarbībā ar mūzikas izdevniecību „Geteway music". Albumā apkopoti deviņi skaņdarbi, kuru autori ir gan K.Franks, gan D. Paškevičs.

Vienlaikus 17. novembra vakars būs zīmīgs ar to, ka koncerta ietvaros publiski ikviens tiks iepazīstināts ar džeza mūzikas aģentūru Pashkevich management group, kas turpina aizsākto darbu džeza mūzikas popularizēšanā Latvijā.

Tāpat 17. novembrī ar Dānijas Kultūras institūta atbalstu notiks K.Franka un D. Paškeviča meistarklase kā mūziķiem, tā arī ikvienam interesentam. Meistarklase notiks Dānijas Kultūras institūtā (Berga Bazārā, Marijas iela 13 k., 2. stāvā). Precīzāka informācija un meistarklases norises laiki tiks izziņoti tuvākajā laikā Pashkevich management group sociālo tīklu kontos – twitter un facebook.

Aģentūras direktors Deniss Paškevičs stāsta: „Mūzika ir starptautiska valoda. Manuprāt, ir lieliski radīt platformu, kas palīdz šai pasaulei kļūt dzirdīgākai un jutīgākai. Tā ir platforma, kurā ir daudz lielāka laika vērtība kā ikdienas dzīvē. Tā ir kultūras vide, kura ļauj aizmirst cilvēkam par ikdienas rūpēm un nonākt citā realitātē. Darbs, kuru veic PASHKEVICH management group, ir cieši saistīts ar ideju par cilvēku interešu apvienošanu un izglītību. Mēs plānojam un organizējam ne tikai kvalitatīvus mūzikas koncertus, bet arī meistarklases, kuras dod iespēju paplašināt savu redzesloku par mākslu un tās dažādām formām un attīstības posmiem šodienas modernajā pasaulē. Tas arī dod pārliecību apvienot spēkus un virzīties mūzikā uz priekšu."

Ieeja klubā par brīvprātīgu ziedojumu mūziķiem.

Papildu informācija: www.pashkevichmg.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV