Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

LU sieviešu koris Minjona uzvar koru meistarsacīkstēs Ķīnā

EasyGet.lv, 12.11.2012. 11:32

Latvijas Universitātes sieviešu koris Minjona diriģenta Romāna Vanaga vadībā 11.novembrī Ķīnā notikušajās koru meistarsacīkstēs izcīnījis augstāko iespējamo apbalvojumu – Platīna medaļu, informē Nodibinājuma Rīga|2014 pārstāve Renāte Franke.

„Konkursā piedalījās kori, kas ir ieguvuši izcilus panākumus citos starptautiskajos konkursos, līdz ar to panākums ir ļoti augstu vērtējams. Platīna godalga ir augstāka par ierasto zeltu, un to izveidoja speciāli šim konkursam, jo visi aicinātie kori spēj dziedāt zelta līmenī. Koris ir uzsācis darbu simpozijā un rīt dziedās preses konferencē visiem lielākajiem Ķīnas medijiem, tur piedalīsies arī Latvijas kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende," stāsta kora diriģents Romāns Vanags.

Par uzvaru 1. Siņhai godalgas starptautiskajās koru meistarsacīkstēs (1st Xinghai Prize International Choir Championships) 2012 koris saņems naudas balvu 500 eiro apmērā.

Latvijas Universitātes sieviešu koris Minjona diriģenta prof. Romāna Vanaga vadībā no 8. – 14. novembrim viesojas Ķīnā, lai piedalītos koru meistarsacīkstēs un sniegtu paraugstundas un apmācību latviešu kordziedāšanā tam speciāli rīkotajā simpozijā. Ar savu dalību un spožajiem panākumiem koris vēlas iepazīstināt pasākuma dalībniekus ar latviešu kordziedāšanas tradīcijām un Rīgu kā nākamo Pasaules koru Olimpiādes norises vietu. Koris pilda arī sava veida vēstnieku uzdevumu, aicinot meistarsacīkšu dalībniekus pieteikties dalībai nākamajā Pasaules koru olimpiādē, kas notiks Rīgā 2014.gadā, Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas ietvaros.

Minjona ir meiteņu koris, kas izveidots 1975.gadā ar mērķi bagātināt Latvijas Universitātes kultūras dzīvi un veicināt augstskolas atpazīstamību. Neskatoties uz arvien mainīgo Minjonas dziedātāju sastāvu, pateicoties nopietnam diriģentu un kormeistaru darbam un iedibināto tradīciju piekopšanai, koris kopš tā dibināšanas nodrošina augstu kordziedāšanas kvalitāti, atpazīstamību un labo slavu gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Pasaules koru olimpiāde ir lielākais starptautiskais koru pasākums pasaulē un ne velti tiek dēvēts par kordziedāšanas olimpiskajām spēlēm. Pasaules koru olimpiāde tiek rīkota katru otro gadu, un nākamā olimpiāde notiks Rīgā 2014. gadā – Eiropas kultūras galvaspilsētas gada ietvaros. Pasaules koru olimpiādes Rīgā organizētāji ir nodibinājums Rīga 2014.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV