Sestdiena, 11.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Milda, Karmena, Manfreds;

Koncertu sērijā Hamlets – Klasika uzstāsies pūšaminstrumentu kvintets ,,The Sparkling 5"

EasyGet.lv, 12.11.2012. 14:24

Ceturtdien, 15. novembrī, plkst.19.00 teātra klubā Hamlets koncertsērijā Hamlets - Klasika uzstāsies pūšamintrumentu kvintets ,,The Sparkling 5". Koncertprogrammā "No klasikas līdz popmūzikai" skanēs klasiskās mūzikas šedevri, populāra kino mūzika, tango ritmi. ,,The Sparkling 5" uzstāšanās tiks papildināta ar iestudētu horeogrāfiju.
Koncertu sērijā Hamlets – Klasika uzstāsies pūšaminstrumentu kvintets ,,The Sparkling 5"

,,The Sparkling 5" Latvijas mūzikas dzīvē sevi pieteica pagājušā gada nogalē. Pūšaminstrumentu kvintets ir jauna apvienība un unikāla ar savu īpašo sastāvu, kurā skan trīs saksofoni, trompete un trombons, kas ansambļa skanējumu padara īpaši krāsainu un tembrāli bagātu. Kvintetu izveidoja bijušā saksofonu kvarteta "n[ex]t" dalībnieces Arnita Akmentiņa un Jeļena Kovaļenko-Bebriša, pieaicinot Baibu Tilhenu, kura spēlē baritonsaksofonu, un profesionālā pūtēju orķestra ,,Rīga" mūziķus - trompetistu Aivaru Osīti un trombonistu Lauri Zvejnieku.

Šādam instrumentu sastāvam repertuāru ir īpaši jāveido, un kvintets to dara sadarbojoties ar komponistiem, aranžētājiem Madaru Kalniņu, Niku Gothamu, Edgaru Beļicki, Andreju Cepīti, radot skaņdarbu aranažējumus un pārlikumus tieši ,,The Sparkling 5"sastāvam.

Koncertprogrammā "No klasikas līdz popmūzikai" klausītāji varēs dzirdēt klasiskās mūzikas skaistākās tēmas, kā V.A. Mocarta Mazā naktsmūzika, L.van Bēthovena

Piektās simfonijas tēmas A.Cepīša jazz/rock aranžijā, latviešu komponista M.Zariņa Fokstrotu no kinofilmas ,,Pie bagātās kundzes", A.Pjacollas Libertango. Koncertprogrammu vizuāli krāšņu padara gan ansambļa skatuves tērpi, gan mūziķu spēja muzicēt un vienlaicīgi arī, mūzikas ritmos, virtuozi kustēties.

,,The Sparkling 5" koncerts "No klasikas līdz popmūzikai" būs otrais jaunizveidotās koncertsērijas Hamlets-Klasika koncerts teātra klubā Hamlets.

Biļetes: ,,Biļešu Paradīze" kasēs un www.bilesuparadize.lv, kā arī pirms koncerta teātra klubā ,,Hamlets" Jāņa sētā 5, 2.stāvā, tālr.67229938.

Foto: Pūšamintrumentu kvintets ,,The Sparkling 5". Foto (c) Jānis Deinats

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV