Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

Kristians Franks un Deniss Paškevičs dodas koncerttūrē pa Latviju

EasyGet.lv, 14.11.2012. 14:07

Nedēļas nogalē notiks starptautisko džeza mūzikas projektu Frank/Pashkevich Quartet un Frank/Pashkevich Duo koncerti Rīgā un Valmierā.

Mūziķi savu koncerttūri iesākuši ar uzstāšanos Kopenhāgenā, Dānijā, taču arī Latvijas džeza klausītājiem tiek piedāvāti trīs koncerti.

Frank/Pashkevich Quartet, kas latviešu džeza cienītājiem nav svešs, sniegs divus koncertus – 15. novembrī plkst. 20.00 klubā Piens, Rīgā, kā arī 16. novembrī plkst. 19.00 Valmierā, klubā Parks. Kā zināms, dāņu ģitārists Kristians Franks (Christian Frank) un latviešu saksofonists Deniss Paškevičs satikās 2010. gadā, un kopš tā laika muzikālā sadarbība tiek turpināta, priecējot un muzikāli bagātinot džeza mīļotājus gan Latvijā, gan Dānijā. 2011.gadā kvarteta sastāvā mūziķi ierakstīja sava debijas albumu Outlook un 2012. gadā to izdeva Dānijā sadarbībā ar mūzikas izdevniecību „Geteway music". Albumā apkopoti 9 skaņdarbi, kuru autori ir gan K.Franks, gan D. Paškevičs

Savukārt 17. novembrī plkst. 19.00 klubā Artelis, Rīgā notiks pirmatskaņojums jaunam projektam - Frank/Pashkevich Duo. Koncertā būs iespēja baudīt muzikālu performanci, kurā savijas dāņu ģitārista Kristiana Franka liriskā puse un latviešu saksofonistam Denisam Paškevičam raksturīgā ekspresīvā skaņa. Klausītāji aicināti izbaudīt ar romantisku atmosfēru piesātinātu muzikālu priekšnesumu, kurā modernais džezs mijiedarbojas ar impropasāžām, blūza elementiem un skaistām balādēm, tādejādi savienojot džeza tradīcijas ar oriģinalitāti.

Vienlaikus 17.novembra vakars būs zīmīgs ar to, ka koncerta ietvaros publiski ikviens tiks iepazīstināts ar džeza mūzikas aģentūru Pashkevich management group, kas turpina aizsākto darbu džeza mūzikas popularizēšanā Latvijā.

Tāpat 17. novembrī ar Dānijas Kultūras institūta atbalstu notiks K.Franka un D. Paškeviča meistarklase kā mūziķiem, tā arī ikvienam interesentam. Meistarklase notiks Dānijas Kultūras institūtā (Berga Bazārā, Marijas iela 13 k., 2. stāvā) plkst.13.00. Sīkāka informācija par meistarklasi iegūstama, jautājot Pashkevich management group sociālo tīklu – twitter un facebook – kontos. Dalība meistarklasē par brīvprātīgu ziedojumu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV