Pirmdiena, 13.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ira, Iraīda, Irēna, Irina;

Aicina pieteikties Arvīda Norīša Baltijas valstu stīgu kvartetu festivālam-konkursam

EasyGet.lv, 15.11.2012. 09:58

Izsludināta dalībnieku pieteikšanās uz Pirmo Arvīda Norīša Baltijas valstu stīgu kvartetu festivālu-konkursu. Tā mērķis ir veicināt žanra attīstību un pastāvīgi koncertējošu stīgu kvartetu veidošanos un aktīvu darbību Latvijā un citviet Baltijā.
Aicina pieteikties Arvīda Norīša Baltijas valstu stīgu kvartetu festivālam-konkursam

Festivālā-konkursā, ko organizē Rakstniecības un mūzikas muzejs, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija un Rakstnieku muzeju biedrība Pils, aicināti piedalīties stīgu kvarteti no Igaunijas, Latvijas un Lietuvas. Festivāls norisināsies no 2013. gada 17. līdz 19. jūnijam. Dalībnieki pieteikumus var iesūtīt līdz 2013. gada 15. janvārim.

Stīgu kvartetus vērtēs starptautiska žūrija. Galvenā balva – uzvarētāju kvarteta CD ieraksts Latvijas Radio studijā, tiks piešķirtas arī specbalvas.

Vairāk informācijas par Pirmo Arvīda Norīša Baltijas valstu stīgu kvartetu festivālu-konkursu, nolikumu un pieteikuma anketu var atrast RMM (http://rmm.lv/?page_id=8502) un JVLMA mājas lapā.

Par Arvīdu Norīti

Pirmajam Latvijas konservatorijas absolventam, vijolniekam Arvīdam Norītim (1902 – 1981) ir lieli nopelni šī kamermūzikas žanra popularizēšanā Latvijā un Lietuvā, kur viņš savulaik dibinājis un vadījis vairākus stīgu kvartetus. Īpaši atzīmējams viņa Vācijas bēgļu nometnēs izveidotais Latviešu stīgu kvartets, kas pēc Otrā pasaules kara beigām nepilnos piecos gados iemantoja milzīgu popularitāti un bija viens no izcilākajiem stīgu kvartetiem Eiropā. Konkursa obligātais skaņdarbs ir Jāzepa Vītola Stīgu kvartets, kuru Norītis bēgļu gaitās atjaunojis pēc atmiņas.

Festivālu-konkursu atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas radio, izdevniecība Musica Baltica, tipogrāfija Eveko.

Papildu informācija: www.rmm.lv

Foto: Arvīds Norītis (pirmais no kreisās) un Latviešu stīgu kvartets, 1947. Foto no RMM krājuma 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV