Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Dziedātāja 70 gadu jubilejā izdod Ojāra Grinberga labāko ierakstu albumu

EasyGet.lv, 16.11.2012. 13:09

Pirmdien, 19.novembrī, dienā, kad viens no visu laiku izcilākajiem un populārākajiem latviešu estrādes mūzikas dziedātājiem Ojārs Grinbergs atzīmēs savu 70. dzīves jubileju, skaņu ierakstu kompānija "Mikrofona ieraksti" izdod dziedātāja labāko ierakstu albumu sērijā "Leģendas", informē "Mikrofona ieraksti" pārstāvis Klāss Vāvere.
Dziedātāja 70 gadu jubilejā izdod Ojāra Grinberga labāko ierakstu albumu

Izlasē apkopotas pavisam 26 populāras dziesmas, starp kurām arī publikas iemīļotās, bet līdz šim brīdim kompaktdiska formātā neizdotās Ivara Vīgnera un Jāņa Petera dziesmas no izrādes "Šveiks", kā arī dueti ar Margaritu Vilcāni un Noru Bumbieri. Dziesmas komponējuši Raimonds Pauls, Gunārs Freidenfelds, Ivars Vīgners un Uldis Stabulnieks, kura rakstītās dziesmas "Zvaigžņu laiks" un "Sāpju dziesma" izlasē tika iekļautas pēc paša dziedātāja īpaša lūguma.

Izlasē iekļauto dziesmu saraksts: "Sens ir tas stāsts", "Tev, mana labā", "Mežrozīte", "Nepārmet man", "Kam ziedi, mežābele", "Tik dzintars vien", "Gaujai, Zilie lini", "Mirdzošais gliemežvāks", "Somu pirts", "Dziesma nenosalst", "Cik klusa nakts", "Saulrieteņa dzīvībiņa", "Atmiņu lietus", "Zvaigžņu laiks", "Sāpju dziesma", dziesmas no izrādes "Šveiks" – "Piparkūku sirsniņa", "Šveika songs", "Šveiks cietumā", "Šveiks dodas karā", "Mazliet mīlas un mazliet šūpuļdziesma", "Karalauka pasts", "Fināla dziesma" un 2007.gadā no jauna ierakstīto dziesmu – "Tik dzintars vien", "Nepārmet man" un "Zvejnieku sievas" ("Zaļumballe Zvejniekciemā") versijas.

Albuma ievadtekstā muzikoloģe Daiga Mazvērsīte raksta: "Palicis imūns pret zvaigžņu slimību, Grinbergs pratis saglabāt cilvēcisku vienkāršību un zēnisku smaidu sejā – visa viņa 50 gadus garā skatuves dzīve saistīta ar latviešu izcilākajiem komponistiem....

Kā solists Ojārs ieskaņojis vairāk nekā 100 dziesmu, vismaz tikpat - duetā ar Margaritu Vilcāni. Turpinot dziedāt arī šajā gadsimtā, viņš pamanījis, ka dažas dziesmas ar gadiem izdodas arvien labāk. Savus lielākos grāvējus kā Tev, mana labā Grinbergs droši vien varētu nodziedāt, pat pamodināts nakts vidū. Ir gadījies arī, ka Ojārs, būdams galīgi aizsmacis, nostājas publikas priekšā, un balss kā uz burvju mājienu atlec vaļā. Kā nekā Ojāra Grinberga misija ir dziedāt – atradis savu īsto vietu dzīvē, mākslinieks uz laiku laikiem palicis latviešu estrādes meistaru pulkā.".

Kompaktdisku izlašu sērijā "Ļeģendas" jau izdota izcilās latviešu dziedātājas Noras Bumbieres labāko dziesmu izlase, kā arī albums "Leģendas Ziemassvētkos" ar sešdesmitajos un septiņdesmitajos gados veiktām Ziemassvētku noskaņas rosinošām dziesmām.

Foto: Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV