Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Iznācis El Mars jaunais albums „Mind Heroes"

EasyGet.lv, 21.11.2012. 13:10

20. novembrī Kaņepes Kultūras centrā norisinājās El Mars otrā albuma "Mind Heroes" prezentācijas pasākums, kurā tika izsludināts arī pirmais El Mars lielkoncerts Rīgas koncertzālē "Palladium", informē mūziķa pārstāve Linda Igolniece. Koncerta programmu veidos dziesmas no jaunā albuma, kā arī iepriekšējā albuma akustiskie elementi.
Iznācis El Mars jaunais albums „Mind Heroes"

Galerijas:

Albumā „Mind Heroes" jūtama 1960. un 1970. gadu noskaņa. Mūzikā ir saklausāmi elementi no Nīla Janga (Neil Young), Pink Floyd ar soul mūzikas ietekmi no Gil Scott Heron, Terry Callier. Daudzās dziesmās atklājas psihodēliskie ģitāras solo, kas atgādina Rodriguez un Jimi Hendrix. Parādās arī daudz nenotveramu pasaules mūzikas elementu, kas radušies autora ceļojumos apkārt pasaulei.

„Ceļojums ir vārds, kas varētu raksturot visspilgtāk albumu „Mind Heroes". Ceļojums gan ārējā, gan iekšējā pasaulē; to mijiedarbība ir tas, kas man lika attīstīties, iemīlēt pasaules mūziku, mēģināt mainīt savus personiskos prāta šķēršļus. Dziesmās ir jūtama pasaules mūzikas ietekme, to motīvi. Dziesmas „Pacific" vārdi ir rakstīti, sēžot Klusā okeāna krastā Jaunzēlandē. „The Void" ir uzrakstīta Ņujorkā, sēžot uz mājas jumta Bruklinā, un raugoties, kā Manhetenu aprij miglas mākonis," paskaidro Raimonds Gusarevs jeb El Mars.

Koncertā baudījumu varēs gūt gan noskaņas mūzikas gardēži, gan skaļas elektriskās ģitāras ritmu cienītāji. Klausītājam būs iespēja dzirdēt akadēmiskās – vijole, klavieres, trompete, un arīdzan etniskās mūzikas instrumentus, piemēram, indiešu perkusijas „tablas". Skatuves vizuālo noformējumu veidos jaunais un talantīgais mākslinieks Indriķis Ģelzis.

Šobrīd „El Mars" sastāvā ir Raimonds Gusarevs, Matīss Akurāters (sitamie instrumenti) un Toms Valmiers (basģitāra), un koncerta laikā uzstāsies arī pieaicinātie viesmākslinieki- Uģis Krišjānis (klavieres), Gidons Grīnbergs (vijolnieks), Gatis Gorkuša (trompetists).

Biļetes iespējams iegādāties ekase.lv un to cena ir 10Ls.



Foto: El Mars prezentē albumu „Mind Heroes". Foto (c) Andrejs Strokins

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV