Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Bubamarā – ceļojums popmūzikas pusgadsimta vēsturē

EasyGet.lv, 21.11.2012. 15:38

Pasaules mūzikas krogs Audēju ielā 8 dzīvajos priekšnesumos novembra pēdējā sestdienā piedāvās plašu skaņu mākslas klāstu – no piecdesmito gadu rokenrola līdz mūsdienu postfolklorai, informē kroga Bubamara programmas menedžeris Mārtiņš Zviedris.

Ceturtdien, 22. novembrī, uz iknedēļas Songs I Wish I'd Written (Post Gotye Music Party) vakaru aicina DJ Ma.Be.

Piektdien, 23. novembrī, uz Bubamaras skatuves kāps trio Mozambika (http://bluesfest.lv/lat/dalibnieki/Mozambika/). Kopā ar vokālisti un akordeonisti Ievu Kākuli un ģitāristu Rihardu Viciņu to šogad izveidojis Jānis Vanadziņš – pazīstams ne vien kā ilggadējs blūza ģitārists, bet arī kā populārās mūzikas vēstures erudīts – enciklopēdisko zināšanu dēļ iesaukts par blūza profesoru.

Ceļojums populārās mūzikas pusgadsimta vēsturē kroga apmeklētājus gaida sestdien, 24. novembrī. Gaidāmas gan džeza, gan piecdesmito gadu rokenrola, gan disko ēras zelta laiku noskaņas, gan mūsdienu folks un postfolklora. No pulksten astoņiem līdz vēlai naktij cits pēc cita uz Bubamaras skatuves kāps ģitārists Māris Plūme, senās mūzikas ansambļa Trakula dalībnieki Lenards Gotlubs un Māra, grupas un projekti Vētras saites, Kas tev par daļu, Melnais samts, Pusrokāde un Blackbird. Dzimšanas dienu muzicējot svinēs Vētras saišu ģitārists Ģirts Pavēnis (Rīgas pazīstamās post punk apvienības Baložu pilni pagalmi bijušais dalībnieks, tagad uzstājas arī kopā ar krievu ģitārvirtuozu Alekseju Ļapko). „Ik gadu dzimšanas dienu šādi svinam kopā ar senu draugu Jāni Strodu. Esam dzimuši vienā dienā un vienā gadā. Tas, cik atšķirīgi esam, pierāda, ka nav vērts ticēt horoskopiem," atzīst gaviļnieks.

Ieeja sarīkojumos krogā Bubamara - bez maksas. 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV