Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Sanctimony & Death'n'roll members 2012 Melnajā piektdienā

Violanta Dzene, 25.11.2012. 00:20 | komentāri (3)

23. novembrī klubā „Melnā Piektdiena" notika „Death'n' Roll members 2012" pasākums, kurā savu pilngadību svinēja smagās mūzikas grupa „Sanctimony". Grupas sveicēju vidū bija pašmāju smagās mūzikas apvienības „Burned In Blizzard", „Sacramental", Viesturs Polikarps (Rūsa), Pēteris Kvetkovskis (Skyforger), Dambis (Ikokentijs Mārpls), Gustavs Terzens & Metinātāju kursi.
Sanctimony & Death'n'roll members 2012 Melnajā piektdienā

Galerijas:

Atzīšos, šī bija pirmā reize, kad dzirdēju, uzstājamies smagās mūzikas izpildītājus, jo līdz šim ar metālmūziku biju uz Jūs. Izņēmums ir bijis tās retās reizes, kad fonā tika atskaņoti vecie, labie gabali no „Deep Purple", „Led Zeppelin" un „Metallica". Tagad apjaušu, ka dzirdētais audio versijās nav salīdzināms ar to, kas notiek dzīvajā izpildījumā.

Pirmie „Melno Piekdienu" ar spēcīgu vokālu, fanu ovācijām un dziesmu „Welcome to the Hell" satricināja „Burned in Blizzard". Jau no pirmā brīža skaidrs - šis ir tikai sākums.

Neliela pauze un otrie viesi – „Sacramental" jau rībina bungas un plēš ģitāru stīgas. Ar katru nākamo dziesmu viņi uzkurina publiku arvien vairāk, „Melnās Piekdienas" apmeklētāju pulks kļuvis ievērojami kuplāks, nav šaubu – cilvēki ir atnākuši, lai izbaudītu mūziku un pilnībā atbrīvotos.

Pēc krietni ilgas gaidīšanas noslēpumainais, baltais priekškars krīt un uz skatuves atskan „Devil and Men" pašu „Sanctimony" izpildījumā. Ja iepriekšējie viesi satricināja klubu ar kārtīgu smago metālu, tad „Sanctimony" iznāciens burtiski ''norauj" jumtu! Lieliska komunikācija ar klausītājiem, spēcīgs izpildījums, šūpošanās uz skatuves malas un smagais metāls, vienu vārdu sakot, pilngadība godam nosvinēta. Par pasākuma kulminācija viennozīmīgi var nosaukt „Sanctimony" un „Skyforger" Pētera uznācienu, ko apliecināja arī milzīgās ovācijas.

„Death' n' Roll Members" pilnībā apgāza daļu stereotipus, kas laika gaitā bija izveidojušies, izdzirdot vārdus „smagais metāls". Smagais metāls nav tikai ādas bikses, pīrsingi, gari mati un metāla ķēdes, tas ir daudz vairāk. Var teikt, ka tā ir mūzika dvēselei - jo kā citādi, var izskaidrot īpašo stāvokli, kurā mūs ieved skaļie bungu ritmi, elektroniskās ģitāras un spēcīgie vokāli. Kā dzied „Metallica" – Vienmēr uzticamies tam, kas esam un nekam citam nav nozīmes.

Smagā metāla mūzika viennozīmīgi prasa atdošanos tai un emocijām, ko tā izraisa. Un ja fani spēj to saņemt tikpat spēcīgi un izjusti, tad nav jautājumu par to, vai pasākums bija izdevies.

Neizslēdzu iespēju, ka vēl kādreiz apmeklēšu šāda stila mūzikas pasākumu, bet ja nu tomēr nē, tad „Sanctimony" un „Death'n'Roll Members" būs sniedzis neatkārtojamu pieredzi un parādījis, kur dzimst īstas emocijas un visspēcīgākā mūzika.

Foto: Sanctimony Death'n'roll members 2012 koncertā klubā Melnā piektdiena. Foto (c) Vladislavs Punculs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV