Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Izdots albums "Dāvida dziesmas"

EasyGet.lv, 26.11.2012. 10:28

Klajā nācis albums "Dāvida dziesmas", tā atvēršanas svētki notiks sestdien, 1. decembrī, plkst. 16.00 Svētā Pestītāja /Anglikāņu/ baznīcā, informē JVLMA Koncertdaļas vadītāja Jana Lāce.
Izdots albums "Dāvida dziesmas"

Publikas vērtējumam tiks nodots albums, kuru ierakstījis tik neparastais Latvijas mūziķu sastāvs – dziedātāja Gunta Davidčuka /soprāns/, saksofonists Artis Sīmanis un ērģelniece Kristīne Adamaite. Skaņdarbu izlasē, kam dots tāds pats nosaukums kā pirmajam šai trijotnei speciāli veltītajam opusam "Dāvida dziesmas", iekļauti Gaļinas Grigorjevas, Ērika Ešenvalda, Pētera Vaska, Riharda Dubras un Uģa Prauliņa kompozīcijas.

Jaunais izdevums piedāvā klausītājam baudīt skaņdarbus, kas, Oresta Silabrieža vārdiem, ir "nevis kā līdz griestiem piekrāmētas istabas, bet gan plašas terases, kur daudz vietas cilvēkam un viņa rāmai elpai". Skaņdarbus, kuros ir gan gavilējoši un dejiski motīvi, gan meditatīva apcere par cilvēka un Dieva attiecībām, gan arī vienkārši aicinot sadzirdēt katram pašam savas noskaņas.

Albuma atvēršanas pasākumā sestdienas pēcpusdienā piedalīsies svētku galvenie vaininieki, atskaņojot daļu no diskā iekļautās mūzikas un arī vēl dažus citus šo komponistu skaņdarbus, kā arī diska grāmatiņas tekstu autors Orests Silabriedis. Aicināti visi interesenti!

Vispirms satiekas saksofons un ērģeles. 2005. gads. Artis Sīmanis lūdz uzrakstīt Rihardam Dubram kaut ko šādam instrumentu duetam. 11. janvārī – Kristīnes Adamaites dzimšanas dienā – Anglikāņu baznīcā ierodas Rihards Dubra un atnes Cantus orationis. Pirmoreiz publikas priekšā duets iznāk tā paša gada 15. jūnijā turpat Anglikāņu baznīcā. 6. septembrī Artis un Kristīne pirmoreiz duetā spēlē Rīgas Domā. Pēc tam saksofonam un ērģelēm pievienojas cilvēka balss. 2006. gads. Georgs Pelēcis uzraksta Ērģeļu mesas fragmentus ar saksofona pārdomām, kas pielāgoti atskaņošanai uz tolaik jaunuzstādāmajām Dubultu baznīcas ērģelēm. Paiet vasara, un rudenī Kristīnei un Artim liekas, ka nebūtu slikti šo skaņdarbu virkni inkrustēt ar Baha dziesmām. Vispiemērotākā liekas Guntas Davidčukas sudrabbalss, un Gunta piekrīt aicinājumam. Dzimst programma Pārdomu liturģija, un kopā ar to rodas nu jau nešķirams domubiedru trio Latvijas mūzikas ainavā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV