Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Pirmās Adventes koncerts Rīgas Jaunajā Sv.Ģertrūdes baznīcā

EasyGet.lv, 26.11.2012. 10:51

Rīgas Senās mūzikas centrs, sadarbojoties ar Māra Kupča mākslinieciskajā vadībā esošajiem kolektīviem, adventes laikā turpinās iesākto ceļu, aizvedot klausītājus vairākus gadsimtus senā pagātnē.
Pirmās Adventes koncerts Rīgas Jaunajā Sv.Ģertrūdes baznīcā

Svētdien, 2. decembrī, plkst. 20.00 ikviens aicināts uz koncertu Rīgas Jaunajā Svētās Ģertrūdes baznīcā, kur Latvijas spožākais kontrtenors Sergejs Jēgers, Itālijā dzīvojošais latviešu soprāns Maija Tutova un daudzsološais jaunais tenors Jānis Ķirsis, kā arī baroka orķestris Collegium Musicum Riga, baroka koris Collegium Choro Musici Riga un diriģents Māris Kupčs atskaņos Georga Frīdriha Hendeļa oratroriju Mesija.

Pirmās adventes vakarā klausītājiem būs iespēja dzirdēt izcilā vācu izcelsmes komponista oratoriju, kura sarakstīta 1741.gadā, kad komponists jau gadu desmitiem dzīvoja Anglijā. Šī skaņdarba pamatā ir Bībeles sižets, pēc kura Čārlzs Dženens (Charles Jennens) rakstījis libretu oratorijai, kas komponistam atnesa atpazīstamību un slavu visā Eiropā un gadsimtus vēlāk arī pasaulē. Šajā koncertā mūziķi atskaņos tikai ar Ziemassvētku tematiku saistītās oratorijas daļas, turklāt pirmoreiz Latvijā oratorija tiks spēlēta uz vēsturisko instrumentu kopijām.

Savukārt 16. decembrī klausītājiem būs iespēja dzirdēt kādu īpašu koncertu no cikla Ceļojums laikā – 1792. gada Ziemassvētki Rīgā. Koncerts sniegs iespēju pārcelties uz 18.gs nogales Rīgu un izbaudīt mūziku, kas sarakstīta un skanējusi pilsētā, turklāt, pateicoties Latvijas Radio 3 Klasika translācijai, ceļot varēs arī tie klausītāji, kas atradīsies pie radio aparātiem citur Eiropā.

Pateicoties Rīgas Domes atbalstam, mūziķi saviem klausītājiem un faniem dāvina bezmaksas ieeju 2. decembra koncertā.

Foto: Kontrtenors Sergejs Jēgers. Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV