Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Jauniešu koris Kamēr... izdod albumu "Mēness dziesmas"

EasyGet.lv, 27.11.2012. 13:18

1. decembrī klajā nāks jaunākais kora Kamēr... ieraksts "Mēness dziesmas", kurā apkopotas 10 mūsdienu latviešu komponistu kompozīcijas par mēness tēmu, informē kora direktore Kristīne Zvirbule. Pirmatskaņojumu šis jaundarbu cikls piedzīvoja februāra beigās koncertos LU Lielajā aulā un guva plašu skatītāju atsaucību.
Jauniešu koris Kamēr... izdod albumu "Mēness dziesmas"

Albumā atrodami gan pazīstamu, gan mazāk zināmu komponistu vārdi – Raimonds Pauls, Līga Celma, Andris Sējāns, Juris Karlsons, Rihards Zaļupe, Ēriks Ešenvalds, Kaspars Zemītis, Raimonds Tiguls, Arturs Maskats un Evija Skuķe. Katrs autors savā kompozīcijā atklāj īpašo, sev raksturīgo muzikālo rokrakstu un pārdomas par nakti un mēnesi, veidojot albumu dažādās noskaņās, pārsteigumiem un jaunatklājumiem pilnu. Šeit atrodamas gan apcerīgi romantiskas balādes, atdzīšanās un meditācijas, gan tango, reps un tautiskie dziedājumi. To visu noslēgs draisks šausmu stāsts par briesmīgo Šlopsterklopsteru, kurš apēda mēnesi.

Ierakstu veidojuši koris Kamēr... un tā mākslinieciskais vadītājs Jānis Liepiņš, kā solistiem piedaloties arī projekta komponistiem - ģitāras virtuozam Kasparam Zemītim, Raimondam Tigulim, kurš iespēlējis šveiciešu sitaminstrumenta hang partiju un sitaminstrumnetālistam Rihardam Zaļupem. Albuma vizuālo noformējumu veidojis izcilais mākslinieks Ilmārs Blumbergs.

Ieraksts tapis oktobrī Rīgas Sv. Jāņa baznīcā, tā skaņu režisors ir Normunds Slava.

Albumu varēs iegādāties lielākajos mūzikas veikalos – Randoms, Upe, eLPee, kā arī interneta tirdzniecības vietās eKase un Itunes.

Foto: Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV